20.7.11

Τον περιμένουν στη γωνία για το αυθαίρετο στο δάσος...


Αναβλήθηκε τελικά ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ για το Περιβάλλον, όπου θα εμφανιζόταν για πρώτη φορά (δείτε βίντεο) ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά τις... αποκαλύψεις του «ΘΕΜΑτος» για το οικογενειακό αυθαίρετο που διατηρεί και το οποίο ο ίδιος έχει απολαύσει συχνά κάτω από την πρωτόγνωρη δασική ομορφιά της περιοχής όπου είναι χτισμένο.

Οι αποκαλύψεις των εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Το αυθαίρετο που ανήκει στη μητέρα του, την τελευταία εβδομάδα, έγινε το θέμα συζήτησης στα «πηγαδάκια» της Βουλής, αφού πλήθος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ διαμαρτύρονταν πως ο κ. Παπακωνσταντίνου ακόμα και από το «αθώο» πόστο του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας εξακολουθεί να αποτελεί εστία απογοήτευσης και κατακραυγής για τους ψηφοφόρους του Κινήματος.

Όσο για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θύμιζαν την περίπτωση Μαγγίνα, ο οποίος είχε αποπεμφθεί από το υπουργείο Εργασίας επειδή απασχολούσε χωρίς ασφάλιση έναν δυστυχή Ινδό.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θυμήθηκαν, επίσης, την περίπτωση του Ντίνου Ρόβλια, στου οποίου το γραφείο βρέθηκαν αιτήματα ρουσφετιών, τα οποία ωστόσο δεν είχαν ικανοποιηθεί. Ο κ. Ρόβλιας αποπέμφθηκε άμεσα μέχρι τον επόμενο ανασχηματισμό. Ο «υπάλληλος των Βρυξελλών», όπως πολλοί βουλευτές της επαρχίας αρέσκονται να αποκαλούν τον κ. Παπακωνσταντίνου, δεν πρόκειται να παρέμενε σε καμία κυβέρνηση της υπόλοιπης Ευρώπης μετά τις αποκαλύψεις, όμως στην Ελλάδα όχι μόνο παραμένει, αλλά από τη θέση όπου βρίσκεται δίνει το… καλό παράδειγμα για το σεβασμό του Περιβάλλοντος, όπως πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν.
Ίσως ο ίδιος να μην ήξερε πως βουλευτές ήταν έτοιμοι σήμερα το απόγευμα, στη διάρκεια τηα παρουσίασης της ρύθμισης για τα αυθαίρετα, να σταθούν απέναντί του με «καρφιά» και ειρωνικά σχόλια. Όμως η τύχη τον έσωσε από άλλο ένα στραπάτσο, αφού ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, για την Ανάπτυξη, πρόκειται να συνεδριάσει την ίδια ώρα και εφ’ όσον πολλοί είναι εκείνοι οι βουλευτές που συμμετέχουν και στους δύο Τομείς, αναβλήθηκε, φυσικά, αυτός του Περιβάλλοντος.

Στο ΚΤΕ Περιβάλλοντος συμμετέχουν κάποιοι «φίλοι» του κ. Παπακωνσταντίνου από τα παλιά, οι οποίοι δεν τον υπολόγιζαν ούτε τότε που ήταν «Τσάρος» της οικονομικής αποτυχίας της χώρας μας. Είναι επόμενο ότι από τη θέση του Περιβάλλοντος θα μπορούσαν αν τον… περιποιηθούν ανάλογα! Μερικοί βουλευτές που συμμετέχουν στο ΚΤΕ Περιβάλλοντος είναι: Τόνια Αντωνίου, Δημήτρης Λιντζέρης, Σούλα Μερεντίτη, Αριάδνη Αγάτσα, Γιάννης Βούρος, Μαρία Θεοχάρη, Αφροδίτη Παπαθανάση κα

Μια του αυθαιρετούχου, λοιπόν...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: