20.7.11

Πώς να πετύχετε στον γάμο σας (και άλλα παράλογα)...


Toυ Κοσμά Βίδου

* Θυμάστε; Αφού κατηγόρησαν τους Ελληνες ότι δεν εργάζονται τόσο όσο θα έπρεπε, αποκαλύφθηκε ότι δουλεύουμε περισσότερο από τους επικριτές μας, τους Γερμανούς. Να δείτε που οσονούπω θα... αποκαλυφθεί και ότι λουφάρουμε λιγότερο από άλλους Ευρωπαίους. Γιατί και λουφαδόρους μάς θεωρούν ορισμένοι.
* Ενώ τους Αγγλους; Σύμφωνα με νέα έρευνα, ένας στους τρεις εργαζομένους στη Βρετανία παραδέχεται ότι κάνει κοπάνες από τη δουλειά του, κυρίως επειδή τη βαριέται.

* Το 80% των ερωτηθέντων-κοπανατζήδων αποκάλυψε ότι ενίοτε δηλώνει ασθένεια, ενώ (να χτυπήσω ξύλο) χαίρει άκρας υγείας. Το δε 61% αποδίδει την άνευ σοβαρού λόγου απουσία του στην κατάθλιψη που του προκαλεί η δυσχερής καθημερινότητα. Ενώ όσοι δεν καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους και είναι πάντα μέσα στην τρελή χαρά, δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους μακριά από τον εργασιακό χώρο...

* Η Λουάντα, πρωτεύουσα της Ανγκόλας, χαρακτηρίζεται (για δεύτερη συνεχή χρονιά) η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για τους μετανάστες!

* Και ερωτώ τώρα εγώ: Υπάρχουν άνθρωποι που σήμερα μεταναστεύουν στην Ανγκόλα; Για ποιο λόγο; Θα μου πείτε, πετρέλαιο, διαμάντια...

* Το ένα μετά το άλλο φτάνουν σήμερα στα αφτιά μου τα παράξενα νέα: Σύμφωνα με έρευνα αμερικανικού πανεπιστημίου, ένας ευτυχισμένος γάμος εξαρτάται από το πόσο τρώει η νύφη.

* Για την ακρίβεια πρέπει, λένε οι… ειδικοί, η γυναίκα να είναι απαραιτήτως πιο αδύνατη από τον σύζυγό της. Μήπως να έρθουν στο χωριό μου, να τους δείξω κάτι τετράπαχες θείες μου, οι οποίες έχουν ευτυχήσει εδώ και πολλές δεκαετίες στο πλευρό των παναδύνατων αλλά εξίσου ευτυχισμένων συζύγων τους; Ή εκείνες θεωρούνται οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα;

***

Κύριε διευθυντά.

Αν η ομάδα χάκερ LulzSec «σκότωσε» για μερικά λεπτά της ώρας τον μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοκ, αναρτώντας στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Sun» (της οποίας είναι ιδιοκτήτης) την ψευδή αναγγελία του θανάτου του, η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων που ακολουθεί το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που έκανε (η επίσης δική του) «News of the world» φαίνεται ότι κατάφερε την τελειωτική, τη χαριστική βολή στην αξιοπιστία του ονόματός του και του ομίλου του. Ο «king maker», όπως τον αποκαλούσαν για την ικανότητά του να ανεβάζει σε υψηλά αξιώματα τους εκλεκτούς του (αμέριστη, όπως είμαι σίγουρη ότι θυμάστε, η στήριξη που είχε παράσχει στη Μάργκαρετ Θάτσερ και ακολούθως στον Τόνι Μπλερ και στον Ντέιβιντ Κάμερον) εκλήθη για πρώτη φορά να δώσει εξηγήσεις, να απολογηθεί για συμπεριφορές και τακτικές οι οποίες αμαυρώνουν την παρουσία του στη δημόσια ζωή. Και όσο και αν είναι αρκετοί εκείνοι οι οποίοι θεωρούν ότι στο τέλος ο παντοδύναμος και πανέξυπνος Μέρντοκ θα θριαμβεύσει, απομακρύνοντας από το πρόσωπό του τις όποιες υποψίες, δεν μπορώ να μην ανατρέξω στους σαιξπηρικούς στίχους από τον «Ερρίκο Η'», σύμφωνα με τους οποίους: «Δεν θα μ' ωφελήσει να υπερασπιστώ την αθωότητά μου: μ' έχουν αμαυρώσει τόσο που και το πιο άσπρο σημείο μου φαίνεται μελανό».
Μετά τιμής

Πανδώρα
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: