17.7.11

Το σκάνδαλο των υποκλοπών «αγγίζει» τον επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου...


Τον αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου σερ Πολ Στίβενσον εμπλέκουν δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου στο κολοσσιαίο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από την εφημερίδα News of the World του ομίλου Μέρντοχ.

Ο σερ Στίβενσον και η... σύζυγός τους δέχθηκαν να μείνουν τον Ιανουάριο σε ένα πολυτελές σπα, το οποίο προωθούσε η εταιρεία του Νιλ Ουόλις, πρώην υποδιευθυντή της News of the Wolrd, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στο πλαίσιο του σκανδάλου υποκλοπών, όπως αναφέρει σε άρθρο της την Κυριακή η εφημερίδα Telegraph.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Sunday Times -η οποία ανήκει στον όμιλο του Μέρντοχ- ο Στίβενσον δέχθηκε αυτό το δώρο αξίας 12.000 λιρών (13.600 ευρώ) για να αναρρώσει από ένα κάταγμα ισχίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία η παραμονή του σε αυτό το σπα επιτάχυνε την ανάρρωσή του κατά έξι εβδομάδες, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος.

Ο Ουόλις ήταν υποδιευθυντής με διευθυντή τον Άντι Κόουλσον μέχρι που ο τελευταίος παραιτήθηκε μετά την καταδίκη του αρμόδιου για το βασιλικό ρεπορτάζ συντάκτη της εφημερίδας Κλάιβ Γκούντμαν το 2006 για υποκλοπές φωνητικών μηνυμάτων εργαζομένων στα Ανάκτορα.

Στη συνέχεια έγινε εκτελεστικός διευθυντής της εφημερίδας και αποχώρησε το 2009.

Μάλιστα για ένα διάστημα ο Ουόλις εργάστηκε και ως σύμβουλος για θέματα Τύπου στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: