11.7.11

Ληστές έστησαν καρτέρι σε ηληκιωμένο...


ΒΟΛΟΣ: Δεμένος στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας του σπιτιού του, με καλυμμένο το πρόσωπό του, εγκαταλείφθηκε από τους τρεις ληστές που μπούκαραν στο σπίτι του στα Άνω Λεχώνια Πηλίου ηλικιωμένος άντρας.
Οι ληστές την «έστησαν» άγνωστο για πόσες ώρες έξω από το σπίτι του θύματός τους, περιμένοντας πότε εκείνος θα ...

άνοιγε την πόρτα της αγροικίας του για να εισβάλουν με την απειλή μαχαιριού στο εσωτερικό της, αφού απέτυχαν οι προσπάθειές τους να διαρρήξουν την κύρια είσοδο.

Πρόκειται για την πολλοστή ένοπλη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου που διαμένει μόνος του. Όμως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και εξετάζοντας τη μέθοδο που ακολούθησαν οι τρεις κακοποιοί, οι αστυνομικές αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους «ληστές με τα μαύρα», οι οποίοι έχουν χτυπήσει μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα σε επτά μονοκατοικίες ηλικιωμένων το προηγούμενο δίμηνο.

Σε αυτή την περίπτωση επρόκειτο για τρία άτομα, που από τη δράση τους έδειξαν ατζαμήδες, καθώς οι προσπάθειές τους να παραβιάσουν την κλειδαριά δεν είχαν καμία επιτυχία, ενώ επιπλέον δεν δίστασαν μπροστά στο ενδεχόμενο να γίνουν αντιληπτοί να περιμένουν πότε ο 73χρονος θα ανοίξει μόνος του την πόρτα.

Εγκαταλείποντας την προσπάθεια παραβίασης της κεντρικής εισόδου έστησαν καρτέρι στον ηλικιωμένο, ο οποίος στις 7 το πρωί άνοιξε την πόρτα του και βρέθηκε αντιμέτωπος με τους τρεις αγνώστους.

Όταν ο ηλικιωμένος βγήκε έξω, οι δύο από τους τρεις τον άρπαξαν με τη βία, τον καθήλωσαν και αφού τον οδήγησαν στο εσωτερικού του σπιτιού εμφανίστηκε και ο τρίτος.

Κάλυψαν το πρόσωπο του 73χρονου με ύφασμα και τον απείλησαν να μη καλέσει σε βοήθεια στρέφοντας εναντίον του μαχαίρια που κρατούσαν. Για μία περίπου ώρα, μέχρι τις 8 το πρωί, έψαξαν τους χώρους του σπιτιού του, αναζητώντας χρήματα. Βρήκαν 300 ευρώ τα άρπαξαν και τράπηκαν σε φυγή.

Εγκατέλειψαν τον ηλικιωμένο δεμένο στην κουπαστή της εσωτερικής σκάλας, χρησιμοποιώντας υφάσματα που βρήκαν μέσα στο σπίτι.

Σοκαρισμένος ο ηλικιωμένος κατάφερε να αποδεσμεύσει τα χέρια του και να καλέσει την αστυνομία.

Την έρευνα της υπόθεσης ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: