12.7.11

Εθνικό πένθος και οργή στη Ρωσία για το ναυάγιο στα νερά του Βόλγα...


Ημέρα εθνικού πένθους και οργής στη Ρωσία για τη βύθιση του τουριστικού πλοίου «Bulgaria» στα νερά του Βόλγα. Εκατόν δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους 50 παιδιά, και έως αυτή την ώρα δεν... έχουν ανασυρθεί όλες οι σοροί από το βυθισμένο πλοίο, που είχε ναυπηγηθεί το 1955 στην τότε Τσεχοσλοβακία, ήταν υπερφορτωμένο και δεν πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας.

Σκληρή τιμωρία για τους υπευθύνους της τραγωδίας και αυστηροποίηση του πλαισίου για τις μεταφορές προκειμένου να καλυφθούν τα κενά ασφαλείας, ανακοίνωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ μιλώντας ενώπιον Ρώσων βουλευτών.

Στο ποταμόπλοιο επέβαιναν συνολικά 208 άτομα, ενώ είχε τη δυνατότητα μεταφοράς 120 επιβατών και πληρώματος.

Το ναυάγιο σημειώθηκε στην περιοχή του Ταταρστάν, περίπου 750 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Ογδόντα άνθρωποι διασώθηκαν, οι περισσότεροι από αυτούς περισυνελέγησαν από διερχόμενο σκάφος έπειτα από μία ώρα και πλέον μέσα στο νερό. Όμως, 110 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο από πνιγμό στο ναυάγιο, οι 50 εκ των οποίων παιδιά.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 75 σοροί από το ναυάγιο και δεκάδες δύτες συμμετέχουν στην επιχείρηση ανάσυρσης των υπόλοιπων θυμάτων.
Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε τη Δευτέρα εντολή να ελεγχθούν όλα τα μεταφορικά μέσα στη χώρα, τονίζοντας ότι η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί εάν είχαν τηρηθεί οι κανόνες ασφαλείας.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: