26.7.11

Ο Σαμαράς επιμένει στη σκληρή γραμμή...


Ο πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσει και πάλι εκλογές και θα μιλήσει για «σκοτεινά σημεία» στη συμφωνία...
Σκληρή γραμμή - με το βλέμμα στον Σεπτέμβριο - θα τηρήσει η ΝΔ τόσο σε πιθανή κατ' ιδίαν συνάντηση (ή τηλεφωνική συνομιλία) του κ. Αντ. Σαμαρά με τον κ. Γ. Παπανδρέου όσο και στη συζήτηση στη Βουλή για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με πηγές της ...Συγγρού, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ζητήσει και πάλι εκλογές από τον Πρωθυπουργό, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να υπάρχουν ορισμένα θετικά σημεία στην πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), ωστόσο τόσο τα «σκοτεινά σημεία» αυτής όσο και το λανθασμένο μίγμα οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται θα αναδείξουν οσονούπω τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής.

Ενα από τα βασικά σημεία που θέλει να αναδείξει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι δεν μπορούν και δεν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα που θα επιτείνουν περαιτέρω την ύφεση αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους - με εμφανείς επιπτώσεις στο πορτοφόλι και στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επαναφέρει ξανά το ζήτημα της ελάφρυνσης της φορολογίας.

Εμφαση αναμένεται να δοθεί επίσης στη διευκρίνιση του τι ακριβώς θα συμβεί με το θέμα των εμπράγματων εγγυήσεων για τη λήψη νέων δανείων από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του πακέτου βοήθειας. «Γαλάζιες» πηγές σημείωναν ότι ο κ. Παπανδρέου έχει ταχθεί στο παρελθόν εναντίον μίας τέτοιας εξέλιξης.

Εκμετάλλευση των «πράσινων» εσωκομματικών τριβών

Οι επιτελείς της Συγγρού εκτιμούν ότι όσο περνάει ο καιρός θα αναδεικνύονται όλο και περισσότερο οι εντάσεις και οι διαμάχες στο εσωτερικό της κυβέρνησης. ως χαρακτηριστική αυτής της τάσης θεωρούν την ένταση που έχει δημιουργηθεί, σε προσωπικό πλέον επίπεδο, ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών κ. Γ. Ραγκούση και στον προκάτοχό του κ. Δ. Ρέππα με αφορμή το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί. Στη ΝΔ εκτιμούν ότι όσα συμβαίνουν καταδεικνύουν πριν από όλα την αδυναμία του κ. Παπανδρέου να βάλει σε τάξη την κυβέρνησή του και να δείξει με ποιον συμφωνεί.

Με νέα ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκης τονίζει ότι «ενώ ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να παριστάνει τον ανεύθυνο παρατηρητή στο θέμα των ταξί, οι κκ. Ρέππας και Ραγκούσης συνεχίζουν την προσωπική τους βεντέτα σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας, υπονομαύοντας τη βαριά μας βιομηχανία, τον τουρισμό». Καλεί επίσης τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση και να πει με ποιον συμφωνεί.
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: