4.7.11

Χωρίς εφημερίδες (πλην Ελευθεροτυπίας) τα περίπτερα της Αττικής ...



Χωρίς εφημερίδες έχουν μείνει τα περίπτερα σε όλη την Αττική, καθώς από το πρωί οι εφημεριδοπώλες μπλόκαραν όλες τις εξόδους και απέτρεψαν την διανομή τους, αντιδρώντας στην πρόθεση των πρακτορείων Τύπου να ... κάνουν μόνα τους την διανομή με ανεξάρτητα συνεργεία.

Οι εφημεριδοπώλες προχώρησαν σε «μπλόκα» σε περίπτερα των Αθηνών, για να μην φτάσουν οι εφημερίδες σε αυτά! Ακόμα, κάλεσαν την αστυνομία, καταγγέλλοντας τη συγκεκριμένη παράνομη ενέργεια, με αποτέλεσμα να γίνουν συλλήψεις τριών ανθρώπων από τα πρακτορεία για παρακώλυση του Τύπου.

Η μοναδική εφημερίδα που κυκλοφόρησε είναι η «Ελευθεροτυπία», η οποία με πρωτοβουλία της διευθύντριας Μάνιας Τεγοπούλου διανεμήθηκε τόσο στα πρακτορεία όσο και στους εφημεριδοπώλες, χωρίς να θέλει αυριανή επιστροφή.

Υπενθυμίζεται ότι ο πόλεμος μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε όταν τα δύο Πρακτορεία Διανομής Τύπου «Αργος ΑΕ» και η «Ευρώπη ΑΕ» κατήγγειλαν την σύμβαση με τους εφημεριδοπώλες μετά την απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος από το περασμένο Σάββατο. Όπως υποστηρίζουν, έτσι οδηγείται ο κλάδος των εφημεριδοπωλών σε... κατάργηση, εφόσον τα πρακτορεία σκοπεύουν να προχωρήσουν στη διανομή με δικά τους μέσα οδηγώντας σε μια νύχτα 1.200 άτομα στην ανεργία...
Πηγή: star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: