16.7.11

Ηχηρή παραίτηση από τον όμιλο του Μέρντοχ...


Την παραίτησή του, ύστερα από 52 χρόνια στη News Corp, υπέβαλε ο Λες Χίντον, εκδότης της Wall Street Journal. Την ίδια στιγμή, ο μεγιστάνας του Τύπου επιχειρεί επικοινωνιακή αντεπίθεση και συγνώμη από το βρετανικό κοινό, μέσω ολοσέλιδων καταχωρήσεων σε εφημερίδες. Μέχρι τώρα, παραδεχόταν ότι... έγιναν μόνον «μικρά λάθη».

"Ζητούμε συγγνώμη για τη σοβαρή αδικοπραξία. Λυπούμαστε βαθύτατα για τον πόνο από τον οποίο υπέφεραν όσοι επηρεάστηκαν από αυτή. Μετανιώνονυμε που δεν δράσαμε ταχύτερα για να διορθώσουμε τα πράγματα", αναφέρεται στην ανοιχτή επιστολή που υπογράφει ο 80χρονος Μέρντοχ. Παράλληλα, δεσμεύεται ότι θα κρατά το κοινό ενήμερο, σχετικά με τα επόμενα βήματά του.

Ο Μέρντοχ επισκέφτηκε αυτοπροσώπως την οικογένεια της Μίλυ Ντόλερ, μαθήτριας που είχε δολοφονηθεί το 2002. Η News of the World, η εφημερίδα που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου, παρακολουθούσε τα τηλέφωνά τους.

"Ντροπή σου", του φώναζαν πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι των Ντόλερ.

Όσον αφορά στην παραίτηση Χίντον, ο 67χρονος -που στο παρελθόν είχε διατελέσει και επικεφαλής των δραστηριοτήτων της News Corp. στη Βρετανία- δήλωσε ότι ο πόνος που προκλήθηκε σε αθώους εξαιτίας των υποκλοπών ήταν αφάνταστος. "το γεγονός ότι αγνοούσα τι συνέβαινε δεν έχει σημασία", τόνισε στην επιστολή παραίτησής του. "Θεωρώ ότι είναι πρέπον να παραιτηθώ και ζητώ συγνώμη από όσυς επλήγησαν από τις πράξεις της News of the World", σημείωσε.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: