3.7.11

Χριστόφιας, Ερογλου, Κι-μουν συναντώνται την Πέμπτη στη Γενεύη...


Η πορεία των συνομιλιών μεταξύ της Λευκωσίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς για την επίλυση του Κυπριακού και η προώθησή τους θα βρεθούν επί τάπητος στην τριμερή συνάντηση του Δημήτρη Χριστόφια, του Ντερβίς Ερογλου και του... γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν που θα γίνει στη Γενεύη την Πέμπτη (αντί της Δευτέρας, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί).

Πληροφορίες των κυπριακών ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο κ. Χριστόφιας θα προσέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις για τη διασύνδεση περιουσιακού και εδαφικού αλλά και θέματα που δεν έχουν μέχρι στιγμής θιγεί.

Οπως αναφέρουν τα κυπριακά δίκτυα, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να δεχθεί «ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα» και επιδιαιτησία αλλά ούτε και κάθε προσπάθεια για πολυμερή διάσκεψη προτού υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων του εδαφικού, του περιουσιακού και του θέματος των εποίκων.

Πηγές από το ΡΙΚ ανέφεραν μάλιστα ότι «άλλο είναι η έκφραση ευχής για λύση πριν από την κυπριακή προεδρία (Ιούλιος 2012) της Ευρωπαϊκής Ενωσης και άλλο αυτό να αποτελεί χρονοδιάγραμμα».

Στο μεταξύ, το Σάββατο η συνάντηση των συμβούλων των κ.κ. Χριστόφια και Ερογλου με αντικείμενο θέματα Αστυνομίας δεν κατέληξε σε συμφωνία, με την τουρκοκυπριακή πλευρά να επιμένει στις αρμοδιότητες των συνιστωσών πολιτειών αντί της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: