23.7.11

Στη Βρετανία «θερίζουν» την ηλιακή ενέργεια...


Εμείς εδώ;
Η μεγαλύτερη οροφή στην Βρετανία, επικαλυπτόμενη με φωτοβολταϊκά, παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό στην περιοχή κοντά στο... Beccles του Suffolk και μάλιστα πριν το τέλος της υπολογισμένης ημερομηνίας, που ήταν οι αρχές Αυγούστου.

Η οροφή ανήκει στο εργοστάσιο πλαστικών της εταιρείας Promens, κόστισε περίπου τα 4,52 εκατομμύρια και χρησιμοποιήθηκαν περί τα 7000 πάνελ για να ολοκληρωθεί.

Με χωρητικότητα γύρω στα 1,65 MW το έργο είναι ικανό να τροφοδοτήσει κάπου στα 500 νοικοκυριά, ωστόσο όλη η παραγόμενη ενέργεια θα χρησιμοποιείται από το ίδιο το εργοστάσιο. Σε περίπτωση υπερκάλυψης των αναγκών του, όμως, η περίσσεια ενέργεια θα διοχετεύεται στο εθνικό δίκτυο.

Την χρηματοδότηση ανέλαβαν διάφοροι μικροεπενδυτές από όλη τη χώρα, που συμμετείχαν με χαμηλότερο ποσό αυτό των 3.396 ευρώ.

Ο υπεύθυνος του έργου, Nicolas Boyle, επεσήμανε πόσο σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η ηλιακή ενέργεια ως πηγή αυτού καθ’ εαυτού στο μέλλον, ειδικά όταν η χρήση είναι άμεση. Όταν δηλαδή δεν χρειάζονται περεταίρω έξοδα για να συνδέσεις ένα οίκημα με κάποιο δίκτυο διανομής ηλεκτρική ενέργειας.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: