22.7.11

ΠΑΤΡΑ: Αγωγή κατά τράπεζας κατέθεσε Πατρινός...


«Μου έφαγαν 700.000 ευρώ!» - Εμπορική: Ψεύδεται και προσπαθεί να εξαπατήσει το Δικαστήριο...
Κατέθεσε 700.000 ευρώ και έκαναν «φτερά» μέσα σε δέκα λεπτά αλλά του το είπαν μετά από ένα χρόνο! Τουλάχιστον αυτά υποστηρίζει ο ίδιος στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον της τράπεζας, την οποία επέλεξε για να βάλει τα χρήματά του.

Η αλήθεια αναμένεται να...
λάμψει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε η υπόθεση θα εκδικαστεί στο αρμόδιο δικαστήριο και συγκεκριμένα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Πάτρας. «Πρωταγωνιστής» και κατήγορος σε αυτήν την υπόθεση είναι ο Βασίλης Ανδριόπουλος. Ο οποίος το 2009 πούλησε ένα ακίνητό του και εισέπραξε 1.400.000 ευρώ. Απευθύνθηκε σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην Πάτρα (στην Ακρωτηρίου) και χώρισε τα χρήματα στη μέση. 700.000 ευρώ τα έδωσε για δάνειο προκειμένου από αυτά να παίρνει η τράπεζα κάθε μήνα τη δόση και τα υπόλοιπα χρήματα ζήτησε να κατατεθούν προθεσμιακά. Έτσι κι έγινε.

Όμως ένα χρόνο αργότερα, συγκεκριμένα στις 9 Μαρτίου του 2010, ξαναπήγε στην τράπεζα προκειμένου να ζητήσει ανανέωση της προθεσμίας για μερικούς μήνες ακόμη. Και εκεί τον περίμενε η δυσάρεστη έκπληξη. Όταν τον ενημέρωσαν οι υπάλληλοι ότι... δεν υπήρχαν τα χρήματα γιατί, όπως του είπαν, τα είχε πάρει ο ίδιος! «Μα πότε τα πήρα, ρε παιδιά; Εγώ πέρυσι τα κατέθεσα και από τότε δεν ξαναήρθα», απάντησε ο κ. Ανδριόπουλος. Και η εξήγηση που του έδωσαν; Ήταν πως τα είχε σηκώσει (και τα 700.000 ευρώ) την ίδια μέρα που τα κατέθεσε!

Ο κ. Ανδριόπουλος έγινε έξω φρενών. Άρχισε να διαμαρτύρεται μη μπορώντας να διανοηθεί τι συνέβη με τα χρήματά του που ήταν μια ολόκληρη περιουσία. Και γι' αυτό απαίτησε να του δώσουν τα παραστατικά από τα οποία να φαινόταν πως ο ίδιος είχε κάνει την ανάληψη των χρημάτων. Δεν τα έβρισκαν αλλά του τα έδωσαν μετά από μερικούς μήνες (!) και σε αυτά, όπως ισχυρίζεται ο καταγγέλλων δεν φαίνεται πουθενά η υπογραφή του. «Πώς είναι δυνατόν να έκανε ανάληψη χρημάτων και να του τα έδωσαν χωρίς να έχει υπογράψει;», τονίζει μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του κ. Ανδριόπουλου Χρήστος Λιαρομμάτης, στην αγωγή που έχει κατατεθεί.



Η απάντηση της τράπεζας

«Η τράπεζα από την πλευρά της έχει ήδη δώσει εγγράφως τις απαντήσεις στα αρμόδια δικαστήρια» τόνισε ο νομικός εκπρόσωπος του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Λεωνίδας Τσαούσης. Ο οποίος αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες της δικαστικής υπόθεσης, επεσήμανε, ωστόσο, ότι ο ισχυρισμός της τράπεζας είναι πως ο μηνυτής ψεύδεται. Και τόνισε ότι με τους ισχυρισμούς του προσπαθεί να εξαπατήσει ακόμα και το δικαστήριο. Και ότι αυτό που συνέβη ήταν ότι πήρε κανονικά τα χρήματά του...



Τον έβαλαν και στον «Τειρεσία»

Σα να μην έφθαναν όλα αυτά, ο μηνυτής ισχυρίζεται και κάτι ακόμα. Ότι από τα άλλα χρήματα που η τράπεζα έπρεπε να λαμβάνει τη δόση για το δάνειο, είχαν ληφθεί τρεις δόσεις αλλά στη συνέχεια -και για αρκετό χρονικό διάστημα- η τράπεζα δεν ξανασήκωσε χρήματα. Με αποτέλεσμα; Ο ίδιος να εμφανίζεται ως κακοπληρωτής του δανείου και να μπει στον «Τειρεσία»!



Κι άλλη υπόθεση;

Επιπροσθέτως, ο καταγγέλλων υποστηρίζει πως, όταν ξαναπήγε στο υποκατάστημα της τράπεζας για να διευθετήσει την περίπτωσή του, πληροφορήθηκε ότι η διευθύντρια ήταν απούσα. Κι αυτό, όπως του είπαν, επειδή σε βάρος της είχε κινηθεί διαδικασία ελέγχου με αφορμή άλλη περίπτωση με ανάλογο περιεχόμενο.

www.dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: