22.7.11

Το τρελό χαμόγελο του Χέρμαν...

athens.indymedia.org
Ξημερώνοντας Παρασκευή και μετά το πρώτο κύμα αγνού θεάτρου από τα παλληκάρια της τρόϊκας (ειδικά του Ρομπάϊ που ξεπέρασε τον εαυτό του, καθώς πόνταρε σε κάτι χειροπιαστό από τη Σύνοδο Κορυφής για να μη γίνει ρεζίλι) είναι δύο - τρία πράγματα που...

αξίζουν την προσοχή:

*Ανακοινώθηκε ότι από Ευρωζώνη και ΔΝΤ παίρνουμε ΝΕΟ δάνειο 109 δισ. ευρώ, αυτή τη φορά με διορθωμένο επιτόκιο, χαμηλότερο από αυτό των πρώτων 110 δισ. που μας έδωσαν και χαριστική περίοδο 10 ετών (εύλογο το γιατί). Από αυτά, το ανακοινωθέν της Συνόδου αναφέρει ότι ο ιδιωτικός τομέας (το τραπεζικό λόμπι και οι ιδιώτες επενδυτές) συνεισφέρει περίπου τα μισά, μαζί με την "εθελοντική" επαναγορά ομολόγων σε δύο φάσεις (με κουρεμένο επιτόκιο και μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής).

*Το λέμε και το ξαναλέμε και μπορεί να είμαστε και κουραστικοί, αλλά με αυτούς τους τοκογλύφους και τους μπακάληδες πρέπει να έχεις το νου σου, ακόμη και όταν τους δίνεις το χέρι σου, για να μην το χάσεις. Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους το έχουν ελληνικές τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία (ενδεικτικά ο πίνακας στο τέλος) και το γιατί κατέληξε έτσι το πράγμα δείτε εδώ.

Συνεπώς το μισό χρήμα, δεν λογαριάζεται ως δάνειο, αλλά ως κέρδος από την "εθελοντική" μετακύληση εξόφλησης στους ομολογιούχους, δηλ. στα ασφαλιστικά ταμεία και τις ελληνικές τράπεζες. Η χασούρα σύμφωνα με το όργανο που εκπροσωπεί το διεθνές τραπεζικό λόμπι (IFF) θα είναι εντέλει 17 δισ. ευρώ (Reuters: "Greece creditors get 4 options under rescue plan", Thu Jul 21, 2011 4:55pm EDT).

*Στην πράξη: Προχωρούμε σε επαναγορά χρέους που σύμφωνα με την τρόϊκα θα, γλυτώσει το ελληνικό ταμείο από 50 δισ. ευρώ. Και ιδού ο λαγός από το καπέλο! Αργά το βράδυ (ΑΠΕ 12:45 αποσαφηνίστηκε (;) ότι τα υπόλοιπα (49 δισ. από τα 109 και όχι 158,6 δισ. που βλέπει το σχετικό τηλεγράφημα) θα είναι από τα παλιά δάνεια που υπολείπονται προς εκταμίευση (με το παλιό ληστρικό επιτόκιο φυσικά...). οπότε όπως φαίνεται, το γεγονός ότι τα καλόπαιδα Ρομπάϊ και Μπαρόζο που εμφανίστηκαν μαζί με τον Παπανδρέου να γελάνε και τα μουστάκια τους, πέτυχαν το νταραβέρι της ζωής τους:

Χωρίς στην πράξη να μας δώσουν φράγκο, μας βάζουν και πετσοκόβουμε τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία (και τις τράπεζες γι'αυτό βγαίνουμε στη σέντρα με "επιλεκτική χρεοκοπία" αν και οριστικά θα μάθουμε την Παρασκευή ή το Σάββατο μετά τη δημοσίευση των τεχνικών λεπτομερειών του σχεδίου του κώλου) και αφήνουν τον Τρισέ να βγάλει το φίδι από την τρύπα με τα ελληνικά ομόλογα.


Τελικά ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο; Μα φυσικά ο Έλληνας εργαζόμενος με τους νέους φόρους που έφαγε στο κεφάλι καλοκαιριάτικα και θα τους δει από το Σεπτέμβρη, καθώς και ο συνταξιούχος που θα βλέπει κάθε μήνα όλο και λιγότερα για να επιβιώσει....

*Τέλος, το μεγάλο ερώτημα: Η αλεπού Ζ.Κ.Τρισέ, δηλώνει κι επιμένει πως η ΕΚΤ θα δεχθεί ελληνικά ομόλογα έως 35 δισ. ευρώ, αλλά μόνον "επειδή τα μέλη της ευρωζώνης συμφώνησαν να παράσχουν εγγυήσεις" λέει και δείχνει τους πολιτικούς της Ε.Ε. που έφυγαν στα γρήγορα από τις Βρυξέλες για το γουήκ εντ. Όταν λοιπόν και εάν, τα ελληνικά ομόλογα χαρακτηριστούν χρεοκοπημένα θα ψάχνουμε να βρούμε στο τηλέφωνο τον Σαρκοζί, τη Μέρκελ και τα άλλα καλόπαιδα, ή θα ψαχνόμαστε μεταξύ μας όπως είναι και το πιθανότερο;

Αλλωστε όπως δήλωσε ένα γεράκι της αγοράς το βράδυ του Σαββάτου στον Bloomberg: "Εδώ είναι Ευρώπη. Όλα είναι ένας συμβιβασμός...". Μεταξύ απατεώνων, φυσικά.

Επίλογος: Κάπως έτσι εξηγείται η άρον - άρον συνέντευξη τύπου του Παπανδρέου με τον Βενιζέλο δίπλα, νυχτιάτικα, αλλά και τα ξέπνοα τελεσίγραφα μέσα στην εβδομάδα, στους οφειλέτες του ΙΚΑ (που αντί να πληρώσουν, θα βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις, έχοντας τσεπώσει και τις εισφορές των εργαζομένων εις υγείαν των κορόϊδων...).

http://redtsili.blogspot.com/2011/07/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: