30.7.11

Νορβηγία: «Ατάραχος» ο Μπρέιβικ όταν έμαθε τον αριθμό των θυμάτων...


Εντελώς ατάραχος παρέμεινε ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι ευθύνεται για τη διπλή δολοφονική επίθεση στη Νορβηγία, όταν η αστυνομία τον ενημέρωσε ότι στις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν 77 άνθρωποι, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Ο Μπρέιβικ ενημερώθηκε χθες για... τον αριθμό των θυμάτων στις επιθέσεις της 22ας Ιουλίου όταν εμφανίσθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας για ανάκριση, δήλωσε ο δικηγόρος του Γκάιρ Λίπεσταντ στην εφημερίδα VG του Όσλο.

Στη διάρκεια της ανάκρισης ο Μπρέιβικ ρώτησε για τον αριθμό των θυμάτων. «Δεν παρατήρησα καμία απολύτως αντίδραση. Δεν είδα ούτε ένα μειδίαμα ούτε κάποια ένδειξη ότι είχε τύψεις», ανέφερε ο Λίπεσταντ.

Ο ίδιος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι στη διάρκεια των συναντήσεών του με τον Μπρέιβικ είχε αποφύγει να τού αναφέρει τον αριθμό των θυμάτων λέγοντάς του μόνο ότι ήταν πολλά.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές αναφέρει ότι, όπως κατέθεσε ο δράστης, άλλοι στόχοι του ήταν το παλάτι και τα κεντρικά γραφεία του Εργατικού Κόμματος του Όσλο. Το παλάτι το επέλεξε για το συμβολικό του ρόλο, ωστόσο στόχος του δεν ήταν η βασιλική οικογένεια.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Όσλο δήλωσε χθες ότι 10 σημεία της πρωτεύουσας ελέγχθηκαν για εκρηκτικά, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.

Ο Μπρέιβικ αναμένεται να καταθέσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: