11.7.11

Πρόβλημα και με την ηλεκτοδότηση...


Εκτός από το ανθρώπινο στοιχείο της ανείπωτης τραγωδίας, οι απανωτές εκρήξεις και η φωτιά που ξέσπασε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι της Λεμεσού έχουν προκαλέσει και πολλά προβλήματα ηλεκτροδότησης στο νησί. Φωτιά ξέσπασε και στον... ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο, πριν επεκταθεί στις δεξαμενές μαζούτ, που τροφοδοτούν το σταθμό.

Η μονάδα, η μεγαλύτερη της Κύπρου, έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος ακόμα και στη Λευκωσία, ενώ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», υπάρχουν αναφορές για έναν αγνοούμενο.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ηλεκτρισμού ΑΗΚ ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση της Μεγαλονήσου και ανέφερε ότι αναμένονται διακοπές ρεύματος. Οι άλλες δύο μονάδες ηλεκτροπαραγωγής -στη Δεκέλεια και τη Μονή- επαρκούν να καλύψουν μόνο τη μισή ζήτηση.

Το πρόβλημα δυσχεραίνει η λειτουργία των κλιματιστικών λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ το βράδυ το πρόβλημα θα επιδεινωθεί, εξαιτίας της αύξησης της κατανάλωσης εξαιτίας ηλεκτροφωτισμού.

Οι Αρχές απευθύνουν έκκληση στον πληθυσμό να μην κάνει άσκοπη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος. Εξάλλου, ο υπουργός Εμπορίου απηύθυνε έκκληση σε όλους όσοι διαθέτουν γεννήτριες, να τις θέσουν σε λειτουργία, ώστε να αποφορτιστεί το παγκύπριο δίκτυο ηλεκτροδότησης.
prorothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: