7.7.11

ΠΑΤΡΑ: Ενταση και βαριές εκφράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο...


Στιγμές έντασης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τους κατοίκους της Ξερόλακας να ζητούν λύση εδώ και τώρα. Στη συνεδρίαση ακούστηκαν βαριές εκφράσεις όπως "η Πάτρα έχει γίνει μπουρδ...", ένώ υπήρξαν και απειλές πως...

οι κάτοικοι θα ανέβουν πάνω στο τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου. Στη συνεδρίαση ήταν παρών τόσο ο Γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Τάσος Αποστολόπουλος, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Και οι δύο ενημέρωσαν το Σώμα πως θα έπρεπε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την κατασκευή του εργοστασίου απορριμμάτων.

Κάποια στιγμή ο Δήμαρχος απουσίασε, τον λόγο έλαβε ο κ. Κατσικόπουλος ο οποίος του είπε "μπορεί να πηγαίνετε τουαλέτα, αλλά ελάτε κι εδώ να πείτε στους κατοίκους τι θα γίνει". Η αντιπολίτευση εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον της δημοτικής αρχής για κωλυσιεργία, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Λοτσάρης υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα κωλυσιεργίας, αφού δεν είχε καμία αρμοδιότητα προώθησης των διαδικασιών του εργοστασίου.

Τελικά στο Σώμα ήρθε προς ψηφοφορία παλαιότερη δέσμευση του Δημάρχου, για κλείσιμο της Ξερόλακκας στις 31 Δεκεμβρίου του 2011. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Κατσικόπουλος δήλωσε πως θα απέχει της ψηφοφορίας, αφού ο Δήμαρχος προεκλογικά είχε δεσμευτεί για κλείσιμο της Ξερόλακκας την 1η Ιανουαρίου 2011 και με αυτήν την δέσμευση κέρδισε τις εκλογές. Τελικά το Σώμα υπερψήφισε την συγκεκριμένη πρόταση.



ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ



Ενταση υπήρξε και μεταξύ των κατοίκων και της παράταξης Χριστόπουλου. Οταν η δημοτική σύμβουλος Τασία Μανωλοπούλου φάνηκε να μην πιστεύει στην δέσμευση Δημαρά για κλείσιμο του ΧΥΤΑ Ξερόλακκας στις 31 Δεκεμβρίου. Ο εκπροσωπος των κατοικων κ. Βασιλόπουλος τα έβαλε τόσο με την ίδια, όσο και με τον Δημοτικό Σύμβουλο της ίδιας παράταξης Σπύρο Πολίτη.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΞΥΠΟΛΙΑ

Στη διάρκεια της συνεδρίασης υπέβαλε την παραίτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Παναγιώτης Ξυπολιάς, από την Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, η οποία όπως ανέφερε, δεν έχει συνεδριάσει ποτέ. "Κομπάρσος δεν υπήρξα ποτέ" ανέφερε με νόημα.
www.dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: