27.7.11

"Ετοιμόπολεμοι" οι γιατροί για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους...


Αν ο υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος νομοθετήσει μέσα στον Αύγουστο, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση, οι γιατροί θα προχωρήσουν σε μαζικές κινητοποιήσεις.
"Θερμό" Σεπτέμβρη στο χώρο της Υγείας προανήγγειλε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης, εάν ο αρμόδιος υπουργός δεν ...
προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με τους υγειονομικούς για τις αλλαγές που σχεδιάζει και αφορούν στο άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος και την αναδιάταξη των υπηρεσιών Υγείας.

Αν ο υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος νομοθετήσει μέσα στον Αύγουστο, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση, οι γιατροί θα προχωρήσουν σε μαζικές κινητοποιήσεις, δήλωσε σήμερα ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Υγείας «με ακατέργαστα και πρόχειρα νομοθετήματα, επιταχύνει την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και χιλιάδες γιατροί εξωθούνται στην απαξίωση και στην ανεργία».

Ο ΙΣΑ προέβλεψε ότι ο Έλληνας ασθενής θα κληθεί να βάλει βαθιά το χέρι του στην τσέπη, καθώς η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας παραδίδονται συστηματικά στα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά και να στερηθεί των πολύτιμων υπηρεσιών χιλιάδων έμπειρων γιατρών, οι οποίοι θα βρεθούν εκτός του Συστήματος Υγείας.

Ειδικότερα, με τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και των Μονάδων Υγείας, ο ΙΣΑ υπολογίζει ότι θα βρεθούν εκτός συστήματος 3.900 έως 5.850 ειδικευμένοι γιατροί, ενώ θα χαθούν 3.250 θέσεις ειδικευομένων. Εκτιμά, δε, ότι περισσότεροι από 26.000 άτομα, υγειονομικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, πρόκειται να βρεθούν εκτός υγειονομικού συστήματος.
dete.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: