19.7.11

Υπό ναυτικό κλοιό η «Αξιοπρέπεια»...


Το γαλλικό πλοίο «Dignite (Αξιοπρέπεια) -Al Karama» το οποίο επιδιώκει να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας βρίσκεται περικυκλωμένο από ισραηλινά πολεμικά πλοία σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ακτιβιστών.

Το "Dignite-Al Karama" απέπλευσε την Κυριακή από το Καστελόριζο με επίσημο προορισμό της Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Στο πλοίο επιβαίνουν Γάλλοι, Καναδοί, Σουηδοί και Έλληνες ακτιβιστές, καθώς και η γνωστή δημοσιογράφος της Haaretz Αμίρα Χας και ένα συνεργείο του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazira.

"Το πλοίο έχουν περικυκλώσει τουλάχιστον τρία ισραηλινά πολεμικά πλοία και από τις 09:06 ώρα Παρισιού (10:06 ώρα Ελλάδος), υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, ούτε μέσω τηλεφώνου ούτε μέσω Διαδικτύου", τόνισε ο Ζυλιέν Ριβουάρ από το Παρίσι.

Νωρίτερα ένας από τους εκπροσώπους της επιχείρησης ανέφερε ότι το γαλλικό πλοίο του διεθνούς στολίσκου έπλεε αργά προς τα παλαιστινιακά εδάφη και εκτιμούσε ότι θα έφτανε στη Λωρίδα της Γάζας κάποια στιγμή το απόγευμα, ενώ η ισραηλινή στρατιωτική εκπρόσωπος δήλωσε ότι η πορεία του πλοίου παρακολουθείται και αρνήθηκε να διευκρινίσει σε ποια απόσταση από τις ακτές της Γάζας το ισραηλινό ναυτικό σκοπεύει να διακόψει τον πλου.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: