28.7.11

Αρρώστησαν οι ΗΠΑ, βήχει ήδη η Ελλάδα...


Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η Ευρώπη και η Ελλάδα ειδικότερα παρακολουθούν τις εξελίξεις από το μέτωπο του αμερικανικού εμφυλίου, όπως εξελίσσεται, σχετικά με τη διαχείριση του χρέους στις ΗΠΑ, που απειλεί να φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Αν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν... συμφωνήσουν, έως τις 2 Αυγούστου, τότε είναι πολύ πιθανό η Ουάσιγκτον να βρεθεί στη πολύ δυσάρεστη θέση, από την επομένη, να μην μπορεί να τακτοποιεί βασικές τις υποχρεώσεις, βυθίζοντας την οικονομία της σε βαθιά ύφεση και ρίχνοντας παράλληλα την παγκόσμια οικονομία στα βράχια. Ό,τι φαινόταν ως αδύνατο έως και τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς όλοι γνώριζαν το πρόβλημα, αλλά πίστευαν ότι θα βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, πλέον δείχνει ως ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο. Στο Κογκρέσο οι μάχες που δίνονται είναι ομηρικές, με τους Ρεπουμπλικάνους να υποστηρίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δώσουν λευκή επιταγή στον πρόεδρο Ομπάμα.

Και όπως είναι φυσικό, όλα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή, ενδιαφέρουν άμεσα την Ελλάδα, καθώς η οικονομία της είναι η πιο ευάλωτη όλων, και κατά συνέπεια ο πρώτος στόχος των απόνερων μιας αμερικανικής δημοσιονομικής εμπλοκής. Με ό,τι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συνεπάγεται για την ελληνική δημοσιονομική κατάσταση.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: