18.7.11

Νέο «όχι» Σαμαρά στη συμμετοχή ιδιωτών...


Στην αντίθεσή του στη συμμετοχή ιδιωτών στη στήριξη της Ελλάδας και στην κατάταξη των ελληνικών ομολόγων στην κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» -και όχι στο περιεχόμενο των συνομιλιών του με τη Χίλαρι Κλίντον- επέλεξε να επικεντρώσει τις δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη ...

συνάντησή του με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι δεν συμφωνεί "με τη λεγόμενη συμμετοχή των ιδιωτών στο ρίσκο των κρατικών ομολόγων", υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσει σε επιλεκτική χρεοκοπία, η οποία θα δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητας, δεδομένης της στάσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Εκτίμησε ότι η επιλεκτική χρεοκοπία θα δημιουργήσει "αρνητική ψυχολογία" στην Ελλάδα με "ανεξέλεγκτες αντιδράσεις" στην πραγματική οικονομία.

Παράλληλα, δήλωσε αντίθετος στην αναδιάρθρωση του χρέους, λέγοντας ότι θα έχει αρνητική επίπτωση στο τραπεζικό σύστημα και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση. Έκανε λόγο για βελτίωση των όρων δανεισμού, "βραχυχρόνια με δικαίωμα επαναγοράς ομολόγων στην δευτερογενή αγορά και κυρίως μακροχρόνια με την έκδοση ευρωομολόγου".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: