6.7.11

Διακομματική για την ΕΛ.ΑΣ. και τις συγκεντρώσεις...


Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής η οποία θα εξετάσει μεταξύ άλλων ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας της Αστυνομίας, αλλά και αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για πορείες και συγκεντρώσεις προανήγγειλε ο ... πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, επισείοντας τον κίνδυνο «αντιδημοκρατικής εκτροπής», αν δεν μπει τέλος στους προπηλακισμούς πολιτικών προσώπων.
Με αφορμή τα περιστατικά προπηλακισμού κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της συμπολίτευσης, ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε πολιτικά κόμματα, κοινωνικούς εταίρους και πολίτες να συμβάλλουν στην προστασία της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης, απέναντι σε γεγονότα που "ακρωτηριάζουν" τη Δημοκρατία και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ανομία και ανασφάλεια. "Ζητώ να διασφαλίσουμε όλοι μαζί την ανεμπόδιστη λειτουργία της δημοκρατίας", σημείωσε.

Υποστήριξε ότι υποκινούνται από ακραίες πολιτικές ομάδες, πρόσωπα που "απεγνωσμένα" αναζητούν δημόσιο ρόλο και "διαμορφωτές της κοινής γνώμης, που σιτίζονται από ΜΜΕ".

"Όποτε στον τόπο καλλιεργήθηκε κλίμα ενάντια στον βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας δεν άργησε και η αντιδημοκρατική εκτροπή", τόνισε. Όσοι αναζητούν σωτήρες ,μαγικές λύσεις και έξωθεν παρεμβάσεις υπονομεύουν το μέλλον του ελληνικού λαού, πρόσθεσε.

ΑΕΙ-ΤΕΙ: "Αντιδρούν οι βολεμένοι"

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, λέγοντας ότι εκείνοι που αντιδρούν είναι όσοι είναι "βολεμένοι" από το ισχύον σύστημα. "Είμαι βέβαιος ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι κοντά μας, κάθε οικογένεια με φοιτητές γνωρίζει τι γίνεται στα πανεπιστήμια", είπε.

Ανέφερε ότι όσοι φοβούνται το πολιτικό κόστος κάνουν λάθος, υποστηρίζοντας ότι η κοινωνία στήριξε την κυβέρνηση σε αλλαγές όπως αυτή.

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Ο Γ. Παπανδρέου έστειλε μήνυμα και για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, λέγοντας ότι "κάνοντας καλά τη δουλειά μας, το 2013 οι πολίτες θα αξιολογήσουν τα χρόνια αυτά με ωριμότητα και νηφαλιότητα".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: