19.7.11

Παράταση απεργίας και αποκλεισμών από τα ΤΑΞΙ...



Μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης αποφάσισαν να παρατείνουν την απεργία τους οι ιδιοκτήτες ταξί, σχεδιάζοντας για αύριο Τετάρτη αποκλεισμό του αρμόδιου υπουργείου στο Χολαργό και παράταξη των οχημάτων τους στις ... εθνικές οδούς. Ορισμένοι έκαναν λόγο ακόμη και για αποκλεισμό της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Αύριο Τετάρτη, θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου στην αντιπαράθεση με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Μέσα στους κόλπους των Σωματείων ακούγονται διάφορες προτάσεις, από απεργία διαρκείας ή παράταση των κινητοποιήσεων μέχρι και την Παρασκευή, ορισμένοι κάνουν λόγο ακόμη και για αποκλεισμό της πρωθυπουργικής κατοικίας, σύμφωνα με το MEGA, ενώ υπάρχουν και πιο ψύχραιμες φωνές που προτείνουν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, προκειμένου να μη στραφεί η κοινωνία και ο επαγγελματικός - τουριστικός κόσμος εναντίον τους και να επιχειρήσουν να ξαναρχίσουν διάλογο με το υπουργείο.

Μπλόκα και αποκλεισμοί
Νέα προβλήματα θα πρέπει να αναμένονται και αύριο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, στις προθέσεις των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ είναι να αποκλείσουν αύριο Τετάρτη το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο Χολαργό και με ειρηνικό τρόπο να διαδηλώσουν, μαζί με τις οικογένειές τους, την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προώθησε το υπουργείο.

Παράλληλα, προγραμματίζουν να παρατάξουν τα οχήματά τους κατά μήκος των εθνικών οδών Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων των Αφιδνών και της Ελευσίνας αντίστοιχα, να σηκώσουν τις μπάρες και να αφήσουν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.

Εμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας
Σήμερα, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές πραγματοποίησαν πορεία, χωρίς τα οχήματά τους, από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Οδό Μάρνης και κατέληξαν στο Σύνταγμα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί για άλλη μια φορά το κέντρο της Αθήνας, το οποίο έγινε απρόσιτο για οχήματα και οδηγούς.

Στην περιφέρεια τώρα, τα πράγματα ήταν πιο δυναμικά απ' ότι στην Αθήνα, καθώς ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ απέκλεισαν συμβολικά τα αεροδρόμια Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης και του Αράξου, καθώς και τα λιμάνια της Πάτρας και του Κατάκολου.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: