21.7.11

Με άνοιγμα διοδίων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί...


Με άνοιγμα διοδίων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί. Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στη Λ. Καβάλας και από εκεί κατευθύνθηκαν προς τα διόδια. Συγκεκριμένα προχώρησαν στο άνοιγμα των διοδίων στην Ελευσίνα και τις Αφίδνες επιτρέποντας στους οδηγούν να... περνούν ελεύθερα ενώ κατευθύνθηκαν προς την Κόρινθο.

Στη Θεσσαλονίκη 1500 περίπου οχήματα και 150 από τη Χαλκιδική έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες κατευθυνόμενα προς διάφορα σημεία ανατολικά και δυτικά της πόλης. Από το πρωί στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανίων (στο ύψος της Καρδίας) βρίσκονται σταματημένα περίπου 150 ταξί, που έχουν αποκλείσει το σημείο με αποτέλεσμα να έχει σχηματιστεί μποτιλιάρισμα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Μια δεύτερη ομάδα έχει κλείσει δύο ρεύματα της Εγνατίας οδού στο ύψος του κόμβου του Δερβενίου και μια τρίτη ομάδα κινείται προς την περιοχή της Λαχαναγοράς για να αποκλείσει και από αυτή την πλευρά την είσοδο - έξοδο της πόλης. Επίσης έκλεισαν την Εθνική όδο στο ύψος των Τεμπών.

Ιδιοκτήτες ταξί της Μεσσηνίας έχουν παραταχθεί στην είσοδο του αεροδρομίου Καλαμάτας και πραγματοποιούν συμβολικές δεκάλεπτες καταλήψεις, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου.

Επίσης από τις 10.30 το πρωί, οι ιδιοκτήτες ταξί της Τρίπολης, αφού πρώτα πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία στην πόλη, βρίσκονται στα διόδια Νεστάνης κι έχουν σηκώσει τις μπάρες.

Ελεύθερη διέλευση των διερχόμενων αυτοκινήτων πραγματοποιείται και από τα διόδια Ισθμού, αφού έχουν καταληφθεί από τα ταξί της Κορινθίας.

Την ίδια ώρα στον αποκλεισμό της πρόσβασης στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» προχώρησαν το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί, αναγκάζοντας τους τουρίστες να μεταφέρουν στα χέρια τις αποσκευές τους για να φτάσουν στον χώρο των αναχωρήσεων.

Το λιμάνι του Ηρακλείου έχει αποκλειστεί και δεν μπόρεσαν να αποβιβαστούν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων Magesty και Cristal, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσουν οργανωμένες εκδρομές στην περιοχή και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους. Στα δύο κρουαζιερόπλοια επιβαίνουν περίπου 2.500 επιβάτες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ οι διαμαρτυρόμενοι τονίζουν ότι σκοπός της κινητοποίησης τους εκεί, είναι να εμποδίσουν τη διέλευση των τουριστικών λεωφορείων, από και προς το χώρο του λιμανιού και δηλώνουν έτοιμοι για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα τους.

Στα Χανιά οι ιδιοκτήτες έχουν παρατάξει από τις 8 το πρωί τα αυτοκίνητα τους έξω από το κτίριο που στεγάζει τις δυο οικονομικές υπηρεσίες των Χανίων και θα παραμείνουν εκεί τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, αποκλείοντας την είσοδο των δυο υπηρεσιών.

Σε κατάληψη της Εφορίας, του ΟΑΕΕ και του ΟΑΕΔ προχώρησαν απο το πρωί οι οδηγοί των ταξί της Σάμου, ο οποίοι συνεχίζουν καθημερινά τις κινητοποιήσεις τους αλλά και τις καταλήψεις σε διάφορα δημόσια κτίρια.

Με αποκλεισμούς λιμανιών, αεροδρομίων και οδικών αρτηριών οι ιδιοκτήτες ταξί στα Ιόνια νησιά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στην Κέρκυρα, οι ταξιτζήδες έχουν αποκλείσει, από τις 8 το πρωί, την προβλήτα όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια.

Επίσης αποφάσισαν να μεταφέρουν δωρεάν στην πόλη με δύο μικρά λεωφορεία του συνεταιρισμού και τα ταξί τους εκείνους που θέλουν να επισκεφτούν την αγορά της πόλης.

Στη Ζάκυνθο, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει το λιμάνι και το αεροδρόμιο, ενώ οι ταξιτζήδες από τη Λευκάδα, την Πρέβεζα, την Αμφιλοχία και τη Βόνιτσα απέκλεισαν πριν από λίγο την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου.

Στην Κεφαλονιά οι αυτοκινητιστές ταξί απεργούν χωρίς να έχουν προχωρήσει σε άλλη μορφή κινητοποίησης.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: