20.7.11

«Εκρηκτική» η κατάσταση της οικονομίας λέει ο Κύπριος κεντρικός τραπεζίτης...


Λήψη δραστικών μέτρων για να αποφευχθούν τα χειρότερα στην οικονομία της Κύπρου, έπειτα και από την έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, ζητάει με επιστολή του προς τον... πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Ο Αθανάσιος Ορφανίδης, προειδοποιεί , σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς, ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την οικονομία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από τη φονική έκρηξη στη βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" τότε θα είναι αναπόφευκτο η χώρα να προσφύγει στους μηχανισμούς εκείνους που θα της προσφέρουν οικονομική βοήθεια.

"Για να αποφύγουμε το χειρότερο, συμπεριλαμβανομένης και ενδεχόμενης ένταξης στο μηχανισμό στήριξης με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία, πρέπει να ληφθούν άμεσα επιπλέον και πιο δραστικά μέτρα" υπογραμμίζει ο κ. Ορφανίδης στην επιστολή με ημερομηνία 18 Ιουλίου που απέστειλε στο Δημήτρη Χριστόφια και στους υπόλοιπους πολιτικούς ηγέτες.

"Εκτιμώντας όλα τα δεδομένα, το δυσμενές διεθνές περιβάλλον, τις δυσκολίες προσφυγής στον εξωτερικό δανεισμό και την πρόσθετη οικονομική επίπτωση από τα πρόσφατα γεγονότα, πιστεύω ότι η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συγκρινόμενη με αυτή του 1974" επισημαίνει ο κύπριος τραπεζίτης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: