22.7.11

Ανυποχώρητοι οι ιδιοκτήτες ταξί - Άνοιξαν και πάλι τα διόδια...


Στο άνοιγμα των διοδίων στην Ελευσίνα αλλά και στην Αττική Οδό, στην Κύμης, προχώρησαν σήμερα το πρωί οι ιδιοκτήτες των ταξί συνεχίζοντας τις αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις τους (δείτε βίντεο).

Εμμένουν σταθερά κι αμετακίνητα ότι ... θα συνεχίσουν την επ’ αόριστον απεργία τους οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Συνεχίζουν, παράλληλα, και τις αιφνιδιαστικές τους κινήσεις που παραλύουν τη χώρα και προκαλούν δεκάδες προβλήματα σε πολίτες και τουρίστες.

Με τη νέα τους μορφή κινητοποίησης, δηλαδή τα απροειδοποίητα μπλόκα σε όλη την ελληνική επικράτεια, οι ιδιοκτήτες ταξί στόχο έχουν να μην δημοσιοποιούνται οι προθέσεις τους παρά μόνο την τελευταία στιγμή, ώστε να προκαλούν τη μεγαλύτερη δυνατή αναστάτωση. Κι όντως, εκτός του ότι παραλύουν τη χώρα και προκαλούν δεκάδες προβλήματα στο εσωτερικό της Ελλάδας, οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα και εκατοντάδες ακυρώσεις αλλά και αρνητικά σχόλια τουριστών και ξένων ΜΜΕ.



Οι αυτοκινητιστές δεν πτοούνται ούτε από την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, την οποία ζήτησε χθες από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, προκειμένου να σταματήσει ο αποκλεισμός αεροδρομίων, λιμανιών, δρόμων, δημοσίων κτιρίων κ.λπ. από ιδιοκτήτες ταξί.

Στο έγγραφό του προς τον κ. Τέντε, ο ΣΕΤΕ υπογραμμίζει ότι από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί δημιουργείται μεγάλη δυσφήμηση της Ελλάδος στο εξωτερικό, πέραν της ταλαιπωρίας των πολιτών και επισκεπτών.

«Τα γεγονότα αυτά καταφέρουν καίριο πλήγμα στον τουρισμό, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός τομέας της οικονομίας που δημιουργεί ελπίδες εξόδου από την κρίση», σημειώνει ο Σύνδεσμος, που με σκληρή γλώσσα κάνει λόγο ακόμη και για παράβαση καθήκοντος εκ μέρους των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών.

Στο μεταξύ από χθες οι κατά τόπους εισαγγελείς (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Κρήτης κ.λπ.) έχουν κινητοποιηθεί αυτεπάγγελτα και διεξάγουν προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστώσουν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών και παρεμπόδισης διακίνησης επιβατών.

Έχουν, δε, σχηματιστεί και δικογραφίες, ενώ οι εισαγγελικές Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εάν συνεχιστεί ο αποκλεισμός να προβούν σε συλλήψεις και σε κατασχέσεις των ταξί.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: