27.7.11

Ψεκασμοί για τα κουνούπια στη βόρεια Ελλάδα από το ΚΕΕΛΠΝΟ...


Στην ενεργοποίηση του μηχανισμού του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ώστε να συνεχίσει τους ψεκασμούς στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, προχώρησε το υπουργείο Υγείας, μετά την ακύρωση από το Ελεγκτικό Συνέδριο του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιοχή.

Το ...

ΚΕΕΛΠΝΟ παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου, που αφορά τον ιό του Νείλου και διαβεβαιώνει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Μάλιστα, θα ενημερώνει, σε εβδομαδιαία βάση, τους φορείς που εμπλέκονται, μέσω της ιστοσελίδας www.keelpno.gr.

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει σε ανακοίνωση του, ότι είχε έγκαιρα αποστείλει εγκυκλίους προς όλες τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, τις αιρετές Περιφέρειες και τους καλλικρατικούς δήμους της χώρας, σαφείς οδηγίες για την υλοποίηση των προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών, στις περιοχές ευθύνης τους. Επίσης, αναφέρει ότι σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2011, εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού, που αφορά την προστασία από τα κουνούπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: