12.7.11

Πρωταθλήτρια ... των πρωταθλητριών στα χρέη η ΥΠΑ!...


Πρωταθλήτρια των πρωταθλητών στα χρέη αναδεικνύεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα ... γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, υπό το Θανάση Καρούντζο, με τη συμμετοχή του ΟΑΝΑΚ (ο οποίος πλέον ζητάει ... τα χρωστούμενα!) και των οφειλετών δήμων, φορέων και υπηρεσιών.

Εκτός από την πρωτιά στα χρέη, η ΥΠΑ κατέκτησε και την πρωτιά... στα εξώδικα, καθώς ήταν ο πρώτος φορέας που έλαβε εξώδικο από τον ΟΑΝΑΚ που ζητάει τις 850.000 ευρώ που κάνει να λαμβάνει, από το 2001, για την εκπόνηση μελέτης για το λοξό διάδρομο του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση, συνολικά τα χρέη δήμων και υπηρεσιών ξεπερνούν τα 4 εκ. ευρώ, ενώ προοιωνίζονται ... κι άλλα εξώδικα! Όπως έγινε γνωστό, οι οφειλές ξεκινούν από 30.000 ευρώ και φθάνουν τις 600.000!

Σε δηλώσεις του ο Θ. Καρούντζος τόνισε ότι ανέλαβε την προεδρία των ΟΑΝΑΚ και ΟΑΔΥΚ (την οποία του ανέθεσε ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης) για τρεις λόγους: για να εκπονηθεί η οικονομοτεχνική μελέτη για την ενοποίηση των δύο οργανισμών της Κρήτης, για να εισπραχθούν τα οφειλόμενα και για να επιτευχθεί η περιστολή των δαπανών που αφορά και τα μισθολόγια των υπαλλήλων.

Από την πλευρά τους, δήμαρχοι που συμμετείχαν στη συνάντηση - μεταξύ αυτών οι δήμαρχοι Οροπεδίου Λασιθίου Γ.Μηλιαράς, Βιάννου Π.Μπαριτάκης και Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης επισήμαναν ότι οι δήμοι πια καλούνται να διαχειριστούν, όχι χρήματα, αλλά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν οδηγηθεί λόγω Μνημονίου, που επιφέρει περικοπή των ΚΑΠ. Από την άλλη, λόγω ... της φτώχειας στα δημοτικά ταμεία, όπως είπαν οι ίδιοι θα αναγκαστούν σε περικοπή των δημοτικών δραστηριοτήτων, με συνέπειες στο δημότη.
cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια: