12.7.11

Λ. Κατσέλη: Κάποιες πρωτοβουλίες μου δεν ήταν αρεστές...


«Κάποια πράγματα που προώθησα δεν ήταν αρεστά σε κάποιους, όμως στην πολιτική πρέπει να σπάσεις αυγά για να κάνεις ομελέτα» δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και... πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, ερωτηθείσα σχετικά με τους πιθανούς λόγους που την οδήγησαν εκτός κυβέρνησης.

Σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm, η πρώην υπουργός ανέφερε πως συνάντησε αντιδράσεις από συγκεκριμένους χώρους, αναφερόμενη στην προώθηση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που βγήκαν από τον «Τειρεσία».

«Υπήρχαν διαφορές και στον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν τα ιδιαίτερα ζητήματα της οικονομίας και ως προς το τί πρέπει να γίνει» υπογράμμισε η βουλευτής, ενώ παραδέχθηκε πως το θέμα των συλλογικών συμβάσεων το φθινόπωρο, αποτέλεσε ένα σημείο που δεν μπορούσε η ίδια να υπηρετήσει.

Κάνοντας λόγο για τις διαπραγματεύσεις που είχε ως υπουργός με την τρόικα τόνισε πως «υπάρχει ασύμμετρη δύναμη» όταν διαπραγματεύεται κάποιος με τους πιστωτές του, ωστόσο, παρά τις διαφωνίες «πάντα βρισκόταν μια λύση»

Η κ. Κατσέλη εκτιμά ότι έπειτα από τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου οι προτεραιότητες της κυβέρνησης χωρίζονται σε τρεις άξονες με πρώτη την άμεση λήψη αποφάσεων από την Ευρωζώνη για τον τρόπο και τους όρους χρηματοδότησης.

Ως δεύτερη προτεραιότητα ανέφερε «τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης ώστε να αισθανθεί ο κόσμος μια ασφάλεια δικαίου και πως όλοι συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια».

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τρίτη προτεραιότητα είναι το θέμα της απασχόλησης καθώς, όπως προειδοποίησε, «αν αφήσουμε την ανεργία να αυξηθεί θα έχουμε κοινωνικές αναταραχές που δεν θα μπορέσουμε εύκολα να τις ανατρέψουμε».

Τέλος, σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις για την εξυπηρέτηση του χρέους, σημείωσε πως «ο στόχος πρέπει να είναι κυρίως αναπτυξιακός ώστε να μην ξεπουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία σε εξευτελιστικές τιμές, αλλά αντίθετα να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: