11.7.11

Σε τροχιά ξανά το τρένο για τη Φλώρινα...


Ύστερα από μερικούς μήνες διακοπής η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Φλώρινας βρίσκεται και πάλι σε τροχιά. Το «όχημα» για την υλοποίηση του εναλλακτικού «πρασίνου» επιχειρησιακού σχεδίου, θα αποτελέσουν μαθητές και ηλικιωμένοι.

Το θέμα βρέθηκε στο ...
επίκεντρο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημαρχικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Βούγιας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρτσιώτης, η εκπρόσωπος της Κίνησης Φίλων Τρένου Άννα Σπύρτου και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Χρήστος Μάτης.

Όπως αποφασίστηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα διαμορφώσει θεματικά πακέτα μονοήμερων ή διήμερων εκδρομών περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προωθήσει τα προγράμματα προς αξιοποίηση στα ΚΑΠΗ, ενώ οι διευθύνσεις εκπαίδευσης θα τα αξιοποιήσουν αντίστοιχα στις σχολικές εκδρομές. Η αποδοχή αυτών των προγραμμάτων εκτιμάται ότι θα είναι επαρκής για να τεκμηριώσει τη βιωσιμότητα της γραμμής Θεσσαλονίκης-Φλώρινας....
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: