19.7.11

Παίρνουν το νόμο στα χέρια τους!...


Υπό καθεστώς φόβου ζουν οι κάτοικοι της Αμαλιάπολης Μαγνησίας το τελευταίο χρονικό διάστημα.
«Ποντικοί» που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή τους τις τελευταίες μόνο μέρες άνοιξαν τα δύο δημοτικά καταστήματα, διέρρηξαν σπίτια την ώρα που οι κάτοικοι τους κοιμόντουσαν, ενώ από τα νύχια τους δεν ξέφυγαν ούτε και...

μηχανές σκαφών από το λιμάνι του Λουτρακίου.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι πέρα από κάθε έλεγχο. Οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι και φοβούνται όχι μόνο να βγούνε από τα σπίτια τους αλλά και να μείνουν μέσα σε αυτά, αφού οι επιτήδειοι δεν κάνουν πίσω ούτε και όταν οι κάτοικοι κοιμούνται μέσα σε αυτά.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγαπητός Χριστέλλος «η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε όριο και ζούμε καθημερινά, κάθε στιγμή και λεπτό ζούμε με το φόβο ότι θα μπουν στα σπίτια μας».

Τις τελευταίες ημέρες άγνωστοι διέρρηξαν τα δύο δημοτικά καταστήματα που υπάρχουν στην περιοχή και αφαίρεσαν τα χρήματα που είχαν στο ταμείο καθώς και τις τηλεοράσεις plasma. Επίσης αφαίρεσαν όλα τα σφραγισμένα μπουκάλια και από τα δύο καταστήματα.

Τις ίδιες μέρες οι «ποντικοί» μπήκαν και σε έξι σπίτια ενόσω οι κάτοικοι ήταν μέσα σε αυτά και κοιμόντουσαν! Με σπρέι τους αναισθητοποίησαν, αφαίρεσαν τιμαλφή και χρήματα και έφυγαν ανενόχλητοι!

«Ο κόσμος αλλά και εγώ που σας μιλάω είμαστε τρομοκρατημένοι. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν καταλαβαίνουν πλέον αν ο κόσμος είναι στα σπίτια του ή όχι, μπαίνουν μέσα και ό,τι γίνει», αναφέρει αγανακτισμένος ο κ. Χριστέλλος.

Λίγες μέρες μετά φτερά έκαναν και μηχανές σκαφών από το λιμανάκι του Λουτρακίου. Οι επιτήδειοι αφαίρεσαν τις μηχανές οι οποίες κοστίζουν πολλά χρήματα και έφυγαν ανενόχλητοι!

Λαϊκή συνέλευση
Λύσεις στο πρόβλημα τους προσπαθούν να βρούνε οι κάτοικοι της Αμαλιάπολης και το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποίησαν Λαϊκή Συνέλευση με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου.

Στη διάρκεια της συνέλευσης οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την αγανάκτησή τους που νιώθουν αβοήθητοι και απροστάτευτοι μέσα στα ίδια τους τα σπίτια και ζήτησαν από το Τοπικό Συμβούλιο να συμβάλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χριστέλλος αποφασίστηκε από αύριο Δευτέρα να σταλούν επιστολές διαμαρτυρίας, τόσο στο Δήμο Αλμυρού, όσο και στους βουλευτές του Νομού, το αρμόδιο Υπουργείο και την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, ώστε όλοι μαζί να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση για καλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή!

Ενα αστυνομικό τμήμα για όλο το Δήμο!
Αυτή τη στιγμή ολόκληρη την περιοχή του Αλμυρού, έναν πολύ μεγάλο πλέον Δήμο, εξυπηρετεί ο Αστυνομικός Σταθμός Αλμυρού. «Στον Πτελεό και τη Σούρπη έκλεισαν και η μοναδική αστυνομική δύναμη που έχουμε είναι στο τμήμα Αλμυρού», αναφέρει ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου.

«Τα παιδιά κάνουν ό,τι μπορούν, αλλά δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν μια τόσο τεράστια περιοχή», επισημαίνει και τονίζει ότι πρέπει άμεσα είτε να επαναλειτουργήσουν τα τμήματα που έκλεισαν είτε να στελεχωθεί καλύτερα το υπάρχον αστυνομικό τμήμα.

Παίρνουν το νόμο στα χέρια τους!
Από σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής ξεκινούν νυχτερινές βάρδιες για να προστατεύσουν τα σπίτια τους, τα υπάρχοντά τους, τις περιουσίες τους. «Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας», επισημαίνει ο κ. Χριστέλλος.

Οι κάτοικοι ανά βάρδιες θα κάνουν περιπολίες τις νυχτερινές ώρες σε μια προσπάθεια να πάρουν το νόμο στα χέρια τους αφού ο νόμος το τελευταίο καιρό απουσιάζει από την Αμαλιάπολη.

Πρέπει εδώ να αναφερθεί ότι στην περιοχή δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται τόσα πολλά κρούσματα διαρρήξεων. Πέρυσι το χωριό είχε πέσει και πάλι θύμα «ποντικών» που αλώνιζαν στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με τους κατοίκους το πρόβλημα διογκώνεται την καλοκαιρινή περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: