8.7.11

Η επέλαση του …καύσωνα...


Βεντάλιες, air condition, ανεμιστήρες, σιντριβάνια, παραλία… Για το ερχόμενο τριήμερο, επιστρατεύστε ο,τι διαθέτετε γιατί προβλέπεται καυτό, πολύ καυτό! Πρόκειται για το πρώτο κύμα καύσωνα που θα «χτυπήσει» τη χώρα μας με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Για σήμερα Παρασκευή προβλέπεται...
γενικά αίθριος καιρός με βορείους ανέμους στο Αιγαίο, έντασης 6 με 7 Μποφόρ και θερμοκρασία στα ηπειρωτικά, τοπικά στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση
Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στα ανατολικά η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο έως τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Ασθενείς και το απόγευμα νότιοι μέχρι 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Ανεμοι: Ασθενείς και τοπικά στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αίθριος καιρός. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά και νότια βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη Νότια Κρήτη η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο
Αίθριο καιρό με ζέστη κυρίως στα δυτικά προβλέπει για αύριο, Σάββατο, η ΕΜΥ. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 8 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία η οποία στα ηπειρωτικά θα φθάσει τους 37 και κατά τόπους στα δυτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.


Αίθριος με ζέστη προβλέπεται και για την Κυριακή ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 8 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία. Στα ηπειρωτικά θα φθάσεις τους 37 και κατά τόπους στα δυτικά και τους 38 βαθμούς Κελσίου.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: