22.7.11

Ποινικές διώξεις για τους εμπρησμούς στη Ζαχάρω...


http://www.directnews.gr/
Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας κατά αιρετών αρχόντων, κρατικών υπαλλήλων και αστυνομικών, για την υπόθεση των εμπρησμών και των εκδικητικών κατεδαφίσεων παραλιακών οικιών στην περιοχή της Ζαχάρως.
Οι διώξεις ασκήθηκαν μετά από πολύμηνη δικαστική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκε βούλευμα για την...
άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων.

Ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, του εμπρησμού από πρόθεση με κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές και της κατάχρησης εξουσίας από κρατικούς υπαλλήλους, σε βαθμό κακουργήματος.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει επίσης τα πλημμελήματα της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με εμπρησμό, της ηθικής αυτουργίας στο ίδιο αδίκημα και της παράνομης χρήσης σκαπτικού μηχανήματος.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διαπιστώθηκαν τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των κατηγορουμένων όλων των ιδιοτήτων, κατά την διάπραξη των παραπάνω αδικημάτων, τον Φεβρουάριο του 2010.

Η έρευνα είχε αρχίσει μετά τους εμπρησμούς τεσσάρων παραλιακών σπιτιών στην περιοχή της Ζαχάρως.

Η Πυροσβεστική είχε κάνει τότε λόγο για οργανωμένη προσπάθεια εμπρησμού, ενώ όπως αποδείχθηκε, οι εμπρηστές είχαν είχαν παραβιάσει τις εξώπορτες των σπιτιών και είχαν χρησιμοποιήσει κάποια εύφλεκτη ύλη.

Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών είχαν καταγγείλει την δημοτική αρχή Ζαχάρως, υποστηρίζοντας ότι έχει στοχοποιήσει τους ίδιους, προσπαθώντας να κατεδαφίσει τα κτίσματα ως αυθαίρετα, ενώ την ίδια στιγμή αγνοούσε άλλα που ανήκαν σε συγγενικά πρόσωπα αιρετών αρχόντων, στην ίδια περιοχή.

Λίγο καιρό αργότερα, η τότε δημοτική αρχή προχώρησε στην κατεδάφιση πέντε παραλιακών κατοικιών, μεταξύ τους και αυτά που είχαν γίνει στόχος των εμπρηστών.

Ο γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος είχε χαρακτηρίσει παράνομες τις κατεδαφίσεις και είχε διατάξει τη διενέργεια έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: