4.7.11

Ο άγνωστος … ζωολογικός κήπος των Τρικάλων ...


Σε κατάσταση εγκατάλειψης, βρίσκεται ένα πάγιο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Τρικκαίων και το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει έσοδα την Καλοκαιρινή περίοδο στο Ταμείο του Δήμου.

Πρόκειται για την πισίνα που βρίσκεται στην είσοδο του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεγαλοχωρίου και οι... εικόνες που κατέγραψε το trikalanews.gr είναι χαρακτηριστικές για την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, αλλά τίθεται και θέμα αν η Δημοτική Αρχή, γνωρίζει για την ύπαρξη αυτής της πισίνας (!!).

Χαρακτηριστικό και ενισχυτικό του παραπάνω, είναι ότι στην παρθενική συνεδρίαση του Δ.Σ. του νεοσύστατου «Ασκληπιός», υπό την προεδρία του Δημάρχου Χρήστου Λάππας και παρουσία της Αντιδημάρχου Αθλητισμού Βάσως Κάκλα, όπου συζητήθηκε το εισιτήριο για την χρήση πισίνας από τους δημότες, έγινε λόγος μόνο για την πισίνα στο Πάρκο του Ριζαριού και του Κολυμβητηρίου της Μπάρας…
Η κατάσταση αυτού του χώρου, θα μπορούσε να προσδώσει έσοδα στον Δήμο αφού βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα από το κέντρο των Τρικάλων καθώς και να αποτελέσει «όαση» δροσιάς, είναι επιεικώς τραγική.

Η πισίνα αυτή, έχει μετατραπεί σε … βάλτο και λογικό είναι οι μόνοι λουόμενοι να είναι τα …βατραχάκια, ενώ άξιο απορίας είναι πως σε τέτοιες συνθήκες …ζούγκλας από την βλάστηση, δεν εντοπίσαμε και …κροκόδειλους.

Τα πλαστικά προστασίας και τα πλακάκια σπασμένα, διαλυμένα και τα φρεάτια αναρρόφησεις του πυθμένα καθώς και τα πλαϊνά στόμια καθαρισμού τα οποία έχουν γίνει Αμαζόνιος και το μόνο που απέμεινε να θυμίζει πισίνα είναι το πλαστικό διαχωριστικό μεταξύ παιδικής πισίνας και ενήλικων.

Διάσπαρτα είναι στον χώρο, σκουριασμένα σίδερα που αποτελούσαν υποδομή για τις ομπρέλες ηλίου.

Οι φθορές σε ηλεκτρικές κατασκευές, τεράστιες, ερείπιο το αναψυκτήριο της πισίνας, διαλυμένες οι ντουζιέρες και οι χώροι αποδυτηρίων για λουόμενους, ενώ καλώδια κρέμονται στον χώρο από μεγαφωνική εγκατάσταση που δεν υπάρχει πλέον…

Επίσης σε ερείπια έχουν μετατραπεί οι τουαλέτες που αποτελούν καταφύγιο για είδη του …ζωικού βασιλείου…

Η είσοδος είναι κλειδωμένη άγνωστο για ποιο λόγο, όταν οι τρύπες στην περίφραξη, επιτρέπει στον καθένα πρόσβαση για ένα … σαφάρι στον χώρο και τα συρματοπλέγματα αποτελούν … απλώστρες για την μπουγάδα Αθίγγανων της περιοχής…

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο χώρος της πισίνας του Μεγαλοχωρίου, τηρεί όλες τις προϋποθέσεις να μετατραπεί σε «όαση» δροσιάς για τους Τρικαλινούς, αρκεί να τον … ανακαλύψει η Δημοτική Αρχή, ή αν η αδιαφορία εξακολουθήσει, τουλάχιστον να βάλει εισιτήριο στην είσοδο και να μην αφήσει ανεκμετάλλευτο οικονομικά τον … ζωολογικό κήπο που δημιούργησε από την αδιαφορία αυτή.
http://www.trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: