11.7.11

Ένταση στο Υπουργείο Παιδείας...


Μικροσυμπλοκές μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και ομάδας φοιτητών σημειώθηκαν πριν λίγο στο Μαρούσι, έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Ομάδα φοιτητών επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να μπει στο... κτίριο κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης της Υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων.

Άνδρες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί μπροστά στην είσοδο του υπουργείου. Οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές πέρασαν τα κάγκελα της εισόδου και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς, με τους οποίους συνεπλάκησαν, στην προσπάθειά τους να μπουν στο υπουργείο. Επιχειρώντας να κρατήσουν μακριά τους αστυνομικούς, οι φοιτητές χρησιμοποίησαν μάνικα νερού, που ήταν συνδεδεμένη με βρύση στο προαύλιο του υπουργείου, για να εισπράξουν ως απάντηση δακρυγόνα. Τελικά, οι συγκεντρωμένοι νεαροί απωθήθηκαν έξω από την είσοδο του υπουργείου Παιδείας.

Η ένταση είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός φοιτητή και ενός αστυνομικού.

Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας είχε τρίωρη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των πρυτάνεων ΑΕΙ για τον νέο Νόμο - Πλαίσιο, η οποία απέβη άκαρπη.

Λίγο νωρίτερα, είχαν αναχωρήσει οι πρυτάνεις από το γραφείο της υπουργού, με την οποία συζήτησαν για περισσότερο από τρεις ώρες. Εφ΄όλης της ύλης και αναλυτικά κατ΄άρθρο, χαρακτήρισε τη συζήτηση με την κ. Διαμαντοπούλου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κ. Γουγρουλιάνης. Οι πρυτάνεις διευκρίνισαν ότι επιμένουν να ζητούν, το νέο συμβούλιο να μην έχει διοικητικό ρόλο, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, αλλά ελεγκτικό. Επίσης, ο πρύτανης να εκλέγεται από το σύνολο των διδασκόντων και όχι από τα μέλη του συμβουλίου. Πάντως, οι πρυτάνεις θα συνεδριάσουν εκ νέου και θα συζητήσουν σε συνάρτηση με όσα ετέθησαν στην υπουργό.

Η κ. Διαμαντοπούλου, από την πλευρά της, τόνισε ότι το νομοσχέδιο τα αλλάζει όλα στα Πανεπιστήμια. «Αυτό θέλουμε και αυτό απαιτεί η κοινωνία», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η συζήτηση με τους πρυτάνεις ήταν ευρύτατη και είχε ξεχωριστή σημασία. «Ύστερα από συζήτηση κατ΄άρθρο σε πολλά σημαντικά σημεία περιμένω μετά και τις δικές τους διαβουλεύσεις, τις γραπτές προτάσεις τους για όλα τα άρθρα στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις», τόνισε η υπουργός.

Σε ερωτήσεις δημιογράφων για την επιμονή των πρυτάνεων στο συμβούλιο, το οποίο θεωρούν «κόκκινη γραμμή», η Άννα Διαμαντοπούλου είπε ότι «σε κάθε περίπτωση σε ένα τόσο μεγάλο νομοσχέδιο οι κόκκινες γραμμές δεν μπορεί να μπαίνουν σε διοικητικά θέματα. Είναι στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τις σπουδές και το μέλλον της χώρας».
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: