14.7.11

Ασφαλισμένος χτύπησε γιατρό στο ΙΚΑ Βόλου...


Ο «κακός χαμός» έγινε χθες το πρωί στο ΙΚΑ Βόλου. Ασφαλισμένος τα έβαλε με υπαλλήλους κατηγορώντας τους ότι καθυστερεί να περάσει ο φάκελός του για το συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας από την δευτεροβάθμια επιτροπή. Ο ασφαλισμένος σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε
φραστικά στην προϊσταμένη της πρωτοβάθμιας επιτροπής συντάξεων, κινήθηκε εναντίον ενός γιατρού που τον τραυμάτισε στη γνάθο και τον έριξε κάτω.
Έντρομοι οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την Αστυνομία που έσπευσε στο ΙΚΑ, ενώ η διοίκηση που... ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόνισε ότι θα κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες.
Απίστευτη αναστάτωση προκλήθηκε χθες στο ΙΚΑ όταν ασφαλισμένος βγήκε εκτός εαυτού. Το περιστατικό σημειώθηκε στο γραφείο πρωτοβάθμιας επιτροπής συντάξεων μετά από αντιδικία μεταξύ του ασφαλισμένου και της προϊσταμένης του γραφείου.
Ειδικότερα όπως περιγράφει ο αναπληρωτής διευθυντής του ΙΚΑ Χρήστος Σταθόπουλος ο ασφαλισμένος είχε καταθέσει τον φάκελο με τα χαρτιά του στην πρωτοβάθμια επιτροπή συντάξεων – αποτελείται από διοικητικούς υπαλλήλους – για να βγει το συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας.
«Προφανώς ο συγκεκριμένος κύριος είχε δυσαρεστηθεί από την απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής και ήθελε να περάσει από τη δευτεροβάθμια επιτροπή η οποία συγκροτείται από γιατρούς», επισημαίνει ο κ. Σταθόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο ο ασφαλισμένος χθες πήγε στο ΙΚΑ και ζήτησε η δευτεροβάθμια επιτροπή να συνεδριάσει άμεσα – κάτι που σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο δεν γίνεται επειδή η συγκεκριμένη επιτροπή συνεδριάζει κάθε Τετάρτη – με τους υπαλλήλους να του εξηγούν ότι δεν γίνεται αυτό.
Ο ασφαλισμένος σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ΙΚΑ πήγε πήρε μόνος του το φάκελο από το τμήμα αναπηρίας και συντάξεων και τον κατέβασε στην πρωτοβάθμια επιτροπή επιμένοντας να εξεταστεί το θέμα του άμεσα.
«Φώναζε να του βάλουν τώρα το ραντεβού και τους έλεγε να πάρουν το φάκελο που παράτυπα και παράνομα είχε πάρει από το άλλο γραφείο», περιγράφει ο κ. Σταθόπουλος και συνεχίζει: «η προϊσταμένη του εξήγησε ότι λείπουν στοιχεία από το φάκελό του για να οριστεί το ραντεβού και του εξήγησε τις διαδικασίες, όμως εκείνος επέμεινε».
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ. Σταθόπουλου ο ασφαλισμένος επιτέθηκε φραστικά στην προϊσταμένη και εκείνη τη στιγμή που ήταν στο γραφείο γιατρός που έχει συνταξιοδοτηθεί προσπάθησε να ηρεμήσει τον ασφαλισμένο, λέγοντας του ότι δεν είναι σωστή η συμπεριφορά του και πρέπει να ηρεμήσει.
Τελικά όμως αυτό εκνεύρισε, από ό,τι φαίνεται, περισσότερο τον ασφαλισμένο, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο έριξε μπουνιά στο γιατρό σπάζοντάς του τη σιαγόνα, ενώ συγχρόνως ο γιατρός από το χτύπημα έπεσε στο πάτωμα και χτύπησε το κεφάλι του
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ασφαλισμένος δεν σταμάτησε εκεί, αφού μετά ανέβηκε πάνω στο γραφείο και άρχισε να φωνάζει και να πετάει πράγματα με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία.
«Ο κύριος ζητούσε να γίνουν παράτυπες ενέργειες. Καταλαβαίνω όλους όσους ξεσπούν και βγαίνουν εκτός εαυτού όταν έχουν δίκιο, αλλά ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν επιτέθηκε εν δικαίω», τονίζει ο κ. Σταθόπουλος και προσθέτει πως το ΙΚΑ θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: