19.7.11

Μέρντοκ: «Ντρέπομαι, νιώθω περισσότερο ταπεινωμένος από ποτέ»...



Ο Ρούπερτ Μέρντοκ και ο γιος του Τζέιμς ζήτησαν συγγνώμη από τα θύματα, τους βουλευτές και το κοινό για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που συγκλονίζει τη Βρετανία, κατά την... κατάθεσή τους στην επιτροπή Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού της Βουλής των Κοινοτήτων.


Ο πατέρας Μέρντοκ, από τους πλέον ισχυρούς μεγιστάνες των μέσων ενημέρωσης διεθνώς, εμφανίστηκε αδύναμος και, ορισμένες φορές, έδειχνε να βρίσκεται σε σύγχυση. Αρχικά, ακούμπησε τα χέρια στο τραπέζι και τόνισε ότι η σημερινή ήταν από τις πιο δύσκολες μέρες της ζωής του.«Θα ήθελα να πω μόνο μια φράση. Αυτή είναι η πιο ταπεινωτική ημέρα της ζωής μου», τόνισε.

Στη συνέχεια, όταν οι βουλευτές άρχισαν να του απευθύνουν τη μία ερώτηση ύστερα από την άλλη, εμφανίστηκε ανήσυχος και, σε κάποιες περιπτώσεις, στράφηκε στον γιο του, που καθόταν δίπλα του, για απαντήσεις.

Ο 80χρονος μεγιστάνας πρόσθεσε ότι είπε την αλήθεια για το σκάνδαλο στην εφημερίδα του News of the World, αλλά είχε παραπλανηθεί για το θέμα, και τόνισε ότι έκλεισε την εφημερίδα αυτή γιατί η εταιρεία του αισθανόταν ντροπή για αυτό που συνέβη. Ο Μέρντοκ πρόσθεσε ότι δεν είχε δει αποδεικτικά στοιχεία για τηλεφωνικές υποκλοπές γύρω από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της 11 Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ και αρνήθηκε ότι έχει κάποια ευθύνη για το «φιάσκο» όπως χαρακτήρισε το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Βρετανία.

Η ακρόαση είναι ανοικτή για το κοινό και μεταδίδεται απ' ευθείας από την τηλεόραση. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες που έχουν διεξαχθεί από κοινοβουλευτική επιτροπή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αίθουσα όπου διεξάγεται διαθέτει μόνο 50 θέσεις και είναι ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο. Στις θέσεις του κοινού, πίσω από τον Μέρντοκ, καθόταν η 42χρονη σύζυγος του, Ουέντι.

Δέκα βουλευτές από όλες τις παρατάξεις, μέλη της «Επιτροπής Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού», κάλεσαν τον μεγιστάνα και το γιο του, για να δώσουν εξηγήσεις για τις υποκλοπές που έγιναν σε μεγάλη κλίμακα στη δεκαετία του 2000 στη Βρετανία από μια από τις εφημερίδες τους, την News of the World, την οποία και έκλεισαν πριν από λίγες μέρες.

Περίπου 4.000 άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα μπορεί να έχουν πέσει θύματα αυτών των πρακτικών, ανακοίνωσε η αστυνομία.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: