4.7.11

Τα ούργια και η ελαφρότητα των Λιμενικών Αρχών της Χίου!...


Από www.adena.gr
Κλασική καλοκαιρινή εικόνα σε πολλά λιμάνια της χώρας, που σχεδιάστηκαν άκρως ερασιτεχνικά να εξυπηρετούν την μειωμένη κίνηση του Χειμώνα.
Αναφέρουμε σαν παράδειγμα την Χίο, γιατί την περίοδο των διακοπών "καλωσορίζει" τα ξενιτεμένα σε σύγχρονες χώρες παιδιά της που βλέπουν ότι, παρ όλο το συνάλλαγμα και τις δωρεές των ευεργετών, το αγαπημένο τους νησί παραμένει στις βασικές υποδομές, τριτοκοσμικό. O
...
σκιασμένος χώρος αναμονής των επιβατών δεν αρκεί ούτε για το ένα τρίτο των αναγκών , γι αυτό και πολλοί ψήνονται στον καυτό ήλιο καταμεσής του παραλιακού δρόμου. Κάποιοι επιεικώς ανεγκέφαλοι (μάλλον του ...
Λιμενικού Ταμείου) για να αυξήσουν τα κέρδη του Οργανισμού, επέτρεψαν με το αζημίωτο στα καταστήματα να επεκτείνουν τα τραπεζοκαθίσματα στο (ήδη στενό) δρόμο.
Δυστυχώς (οι επικίνδυνα ανόητοι) δεν έχουν ακούσει ποτέ , ότι τα πεζοδρόμια γίνονται για να προσφέρουν ασφαλή ζώνη Όδευσης πεζών. Κλικ στη φωτό για να δείτε την πορεία που ακολουθεί η κυρία με τις βαλίτσες, για να προσεγγίσει το σημείο επιβίβασης.
Όπως επίσης πόσο ανεπίτρεπτα κοντά περνούν από τα τραπεζάκια τα τεράστια φορτηγά που αποβιβάζονται από τα οχηματαγωγά, με οδηγούς μερικές φορές που έρχονται για πρώτη φορά στο νησί.
Παρατηρήστε τους επιβάτες που ανεβαίνουν στο πλοίο, σε τι θανατηφόρα μικρή απόσταση περνούν δίπλα από τον κάβο, που αν σπάσει θα θερίσει δεκάδες ταξιδιώτες.
Φυσικά συμβαίνουν πολλά άλλα γελοία και τραγικά στο λιμάνι της Χίου, και εν καιρώ θα τα αναλύσουμε διεξοδικά. Δεν είμαστε ειδικοί, αλλά και αυτοί που σχεδίασαν την "εκμετάλλευση" της προβλήτας, δεν είναι "κεφάλια".
Μάλλον ούργια θα τους αποκαλούσαμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: