29.7.11

Κρίσιμο ραντεβού Ραγκούση-ταξιτζήδων...


Καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεων των οδηγών ταξί αναμένεται να είναι η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον υπουργό Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση.

Παρά τη ... φαινομενική διάθεση διαλόγου , τις δύο πλευρές εξακολουθεί να χωρίζει χάσμα, καθώς οι ιδιοκτήτες ταξί επιμένουν ότι η απελευθέρωση θα πρέπει να προβλέπει πληθυσμιακά κριτήρια για την έκδοση νέων αδειών -αποκλείοντας επί της ουσίας το άνοιγμα του επαγγέλματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από τη μεριά του, και ο υπουργός εμφανίζεται αμετακίνητος στις θέσεις του.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ιδιοκτητών ταξι, Θύμιος Λυμπερόπουλος, δήλωσε χθες το βράδυ, έθεσε ως προϋπόθεση για τη λύση της απεργίας την εφαρμογή του μέτρου της πληθυσμιακής αναλογίας και τη διατήρηση των υφιστάμενων αδειών.

Το ραντεβού Ραγκούση-ιδιοκτητών ταξί έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με το σωματείο των οδηγών ταξί (έχουν εμφανιστεί θετικά διακείμενοι απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια) και την Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας.

Συνάντηση με ΣΕΤΕ

Νωρίτερα, ο υπουργός Υποδομών συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, απηύθυνε για ακόμη μία φορά έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους. Γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους ότι συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου που αφορουν στον Τουρισμό, όπως εκείνα των τουριστικών λεωφορείων και των περιφερειακών αεροδρομίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: