11.7.11

«Δεν ανακατεύομαι και δεν ασχολούμαι»...


Ενοχλημένος από την εμπλοκή του ονόματός του στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά τη δημόσια πρόταση του πρώην υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη.
«Δεν παρεμβαίνω, δεν ... ανακατεύομαι και δεν ασχολούμαι. Το κόμμα έχει πρόεδρο» είναι μια φράση που επαναλαμβάνει συχνά ο Κώστας Καραμανλής στους συνομιλητές του και με αυτήν έκλεισε και το θέμα που έβαλε πρόσφατα ο κ. Βουλγαράκης. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός, ο οποίος είναι περιθωριοποιημένος από τη σημερινή ηγεσία της Ν.Δ., ενέπλεξε το όνομα του Καραμανλή γράφοντας στην ιστοσελίδα του στο facebook: «Εντάξει λοιπόν, θα σας πω δημόσια αφού μου στέλνετε τόσα μηνύματα: ο Κ. Καραμανλής θα πρέπει - μετά τις εκλογές - να ξαναμαζέψει όλη την παράταξη σε ένα κόμμα, που δεν ξέρω πώς θα λέγεται, αλλά θα είναι ξανά η Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη. Ολα τα άλλα και όλοι οι άλλοι είναι λεπτομέρειες».
Η παρέμβαση Βουλγαράκη, ο οποίος αναζητεί διέξοδο και αφορμή επιστροφής στα δρώμενα, μπορεί να κρίθηκε ως «μεμονωμένη», σε συνδυασμό όμως με το πάντα επίκαιρο θέμα των «ορφανών του καραμανλισμού» συζητείται στους διαδρόμους του τρίτου ορόφου της Συγγρού.
Γύρω από τον πρώην Πρωθυπουργό έχουν επιχειρήσει κατά καιρούς να αντλήσουν ισχύ στελέχη που μεσουράνησαν την πενταετία 2004-2009, σύμφωνα όμως με συνεργάτες τού πρώην πρωθυπουργού, πέραν των προσωπικών σχέσεων που διατηρεί ή όχι ο Κ. Καραμανλής με ορισμένους δεν υπάρχει κανένα ίχνος ανάμειξής του στα εσωτερικά της Ν.Δ. Και όπως λένε με νόημα όσοι κατά καιρούς συνομιλούν μαζί του, άλλη σχέση διατηρεί με τον Γιώργο Αλογοσκούφη και άλλη με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος υπήρξε ο πιο στενός συνεργάτης του σε όλη την κυβερνητική θητεία του.
Την ίδια στάση πρόκειται να διατηρήσει και στο μέλλον ο κ. Καραμανλής, λένε οι ίδιες πηγές, παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες γαλάζιων στελεχών, που σήμερα δεν έχουν καμία ψυχική επαφή με το σύστημα Σαμαρά, να παίξουν κάποιον πολιτικό ρόλο στη Ν.Δ.
Το θέμα αυτό πάντως αναμένεται να απασχολήσει και τα πηγαδάκια στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής την Τετάρτη το απόγευμα, όπου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του - δικαιωμένου, όπως τονίζεται από τη Ν.Δ. - Αντώνη Σαμαρά για τις πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομία.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: