10.7.11

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος - Σε επιφυλάκη οι αρχές...


«Κόκκινο» θα χτυπήσει και σήμερα ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα, οι ταξιδιώτες στα νησιά του Αιγαίου θα αντιμετωπίσουν ισχυρούς ανέμους που θα φτάσουν έως και τα εφτά μποφόρ.

Αναλυτικότερα, στις ... Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα είναι βόρειοι με ένταση 5-6 και τοπικά στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ.

Αντίθετα στο βόρειο Αιγαίο θα είναι 3 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα 4 με 5 μποφόρ.

Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το απόγευμα θα ενισχυθούν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς έντασης 3 με 5 μποφόρ.

Άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ θα πνέουν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, όπως επίσης την Αττική και την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Έρχεται «θερμή» εβδομάδα

Ζεστός θα παραμείνει ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 7.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και εκτιμάται ότι θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 38 και κατά τόπους στα δυτικά και τους 39 βαθμούς.

«Υψηλού κινδύνου» δύο νομοί

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς στην Αττική και την Εύβοια.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Αττική και Εύβοια είναι στην κατηγορία κινδύνου 4, δηλαδή υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος για να εκδηλωθεί πυρκαγιά.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: