5.7.11

Έρχονται οι Ευρωπαίοι κομισάριοι στα υπουργεία...


Όπως αναμενόταν, και όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί πρόσφατα από αυτή την ιστοσελίδα, οι κομισάριοι της τρόικας, οι οποίοι θα αναλάβουν το έργο της παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου ανά υπουργείο, έρχονται κι... εγκαθίστανται στις θέσεις τους. Οι τελευταίες θα βρίσκονται ανά υπουργείο και η βασική τους αποστολή θα είναι να παρακολουθούν την πορεία εφαρμογής των συμφωνηθέντων και να ενημερώνουν αυτομάτως τις Βρυξέλλες για την τυχόν πρόοδο τους ή τις ενδεχόμενες παρασπονδίες.

Το θέμα βεβαίως είναι ποιας υποδοχής θα τύχουν. Κι αυτό γιατί είναι τοις πάσι γνωστό ότι όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν τρέφουν και τα καλύτερα των συναισθημάτων για την τρόικα και τους πιστωτές της Ελλάδας. Ωστόσο, η τοποθέτηση των κομισάριων συνιστά μια από τις βασικές δεσμεύσεις της Ελλάδας έναντι της τρόικας, από την οποία πολύ δύσκολα θα απαλλαγεί.

Κι αυτό γιατί από τη στιγμή που εμπράκτως αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση από μόνη της δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα της στη βάση των όσων συμφωνήθηκαν, ήταν περίπου σίγουρο ότι θα ακολουθούσε η τοποθέτηση των απεσταλμένων, οι οποίοι αναμένεται να πιάσουν δουλειά σύντομα. Πότε; Πιθανότατα κι από το τέλος του τρέχοντος μηνός...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: