23.7.11

Κίνδυνος για τον τοπικό πληθυσμό από τη φωτιά σε εργοστάσιο της Κομοτηνής...


Μάχη για τη ζωή δίνει εργαζόμενος του εργοστασίου...
Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο εργοστάσιο παραγωγής εύκαμπτων υλικών συσκευασίας, «Alfabetaroto A.B.E.E.», στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, ενώ ένας εργαζόμενος τραυματίσθηκε σοβαρά από τις εκρήξεις που ακολούθησαν ο οποίος...
διακομίστηκε αεροπορικώς το βράδυ στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Αθήνας.
Παράλληλα η Πολιτική Προστασία εξέδωσε μέτρα για την προστασία του πληθυσμού λόγω του νέφους που εκλύθηκε από την καύση των πρώτων υλών.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την ώρα που λειτουργούσε το εργοστάσιο, ενώ οι συνεχείς εκρήξεις δυσχέραιναν το έργο της πυρόσβεσης στο οποίο συνέδραμαν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις από ολόκληρη τη Θράκη.

Σήμερα η φωτιά σύμφωνα με την πυροσβεστική έχει κατασβεστεί, ωστόσο στο σημείο παραμένουν 11 οχήματα της πυροσβεστικής με 25 πυροσβέστες καθώς από το εργοστάσιο εξακολουθεί να βγαίνει καπνός και υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ενημέρωσε τους κατοίκους, που βρίσκονται σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο, και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή ηλικιωμένους, βρέφη και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, ότι θα πρέπει να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους και με τα παράθυρα κλειστά. Επίσης υπογράμμισαν πως τα νωπά λαχανικά των περιοχών που καλύπτει το νέφος θα πρέπει να πλένονται πολύ καλά τις επόμενες μέρες, ενώ τα ζώα των κτηνοτροφικών μονάδων της ίδιας περιοχής θα πρέπει να παραμείνουν σταβλισμένα και μέχρι νεοτέρας να τους δίνεται ξηρά τροφή.

Τα μέτρα κρίθηκε αναγκαίο να ληφθούν ύστερα από επικοινωνία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας ΑΜΘ με τον επιθεωρητή περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: