13.7.11

Τελεσίγραφο Λοβέρδου για λουκέτο στο «Γαία»...


Υπό… προθεσμία τελεί πλέον το μαιευτήριο «Γαία», που λειτουργεί στο «Ερρίκος Ντυνάν», με τη σύμπραξη του φερώνυμου κοινωφελούς ιδρύματος και του Ομίλου ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕ.

Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος έκανε δεκτή την... υπ’ αριθμόν 227/2011 γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία είχε κριθεί ως μη σύννομη η συνεργασία των δύο φορέων και με απόφασή του ορίζει προθεσμία 30 ημερών προς το «Γαία», προκειμένου να συμμορφωθεί με το περιεχόμενο της γνωμοδότησης.

Ειδικότερα, και όπως αναφέρει η απόφαση, «το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε ότι η συνεργασία μεταξύ του «Ερρίκος Ντυνάν» και της εταιρείας με την επωνυμία «Γαία Μαιευτικό - Γυναικολογικό Κέντρο Αθηνών ΑΕ» δεν εμπίπτει στην έννοια της συμπράξεως που προβλέπεται στο καταστατικό του ιδρύματος.

Στο πλαίσιο εφαρμογής της ανωτέρω γνωμοδότησης, καλείστε εντός χρονικού διαστήματος 30 ημερών από τη λήψη του παρόντος, όπως:

α) Προσαρμοστείτε προς την εν λόγω γνωμοδότηση, ώστε η λειτουργία των Μαιευτικών-Γυναικολογικών σας τμημάτων να συμφωνεί με την αριθμ. Υ4ε/ 123637/ 16.09.2009 Υπουργική Απόφαση - Άδεια λειτουργίας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος- όπως ισχύει σήμερα.

Σε περίπτωση αδυναμίας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος να λειτουργήσει τα Μαιευτικά-Γυναικολογικά Τμήματα και τις απαραίτητες συναφείς δομές όπως αναπτύσσονται στην προαναφερόμενη άδεια λειτουργίας του, οφείλει να υποβάλλει σχετική αίτηση στην Υπηρεσία μας, ώστε να τροποποιηθεί η εν λόγω άδεια λειτουργίας του.

β) Αποστείλετε νόμιμα έγγραφα βάσει των οποίων τεκμαίρονται τα ανωτέρω. Σε αντίθετη περίπτωση και ανεξαρτήτως του λόγου που δεν συμμορφωθείτε προς τα ανωτέρω η Υπηρεσία μας θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες που προβλέπονται από τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και ειδικότερα του άρθρου 19 του ΠΔ/τος 247/1991».
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: