3.7.11

Πώς οι διαφωνούντες έγιναν… συμφωνούντες...


Το πολιτικό θρίλερ της περασμένης εβδομάδας με το ψήφισμα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου είχε πολλές πτυχές, τουλάχιστον για την κυβέρνηση.

Τελικά μόνο μία ήταν «πράσινη» αρνητική ψήφο στο μεσοπρόθεσμο, αυτή του κ. Κουρουμπλή, ο ... οποίος στη συνέχεια και διαγράφηκε, ενώ παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, τις δημόσιες δηλώσεις και τους ηρωισμούς βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι αντιστάσεις την τελευταία στιγμή … κάμφθηκαν.

Τις ειδικές αυτές αποστολές από την πλευρά της κυβέρνησης είχαν αναλάβει τόσο ο κ. Βενιζέλος, όσο και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος, ενώ δεν έμεινε απέξω και ο Πρωθυπουργός.

Όπως γράφει σήμερα η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», αν υπήρχε πιεσόμετρο που καταγράφει και συγκρίνει τους βαθμούς αγωνίας ενόψει μιας ψηφοφορίας σε νομοσχέδιο, το μεσοπρόθεσμο θα κατακτούσε το ρεκόρ.

Και το όνομα που θα το συνόδευε, δίπλα σε αυτό του Γ.Παπανδρέου θα ήταν «Αλ. Αθανασιάδης».

Ο βουλευτής Κοζάνης, Αλ Αθανασιάδης έγινε ξαφνικά το πρόσωπο των ημερών, με συνεντεύξεις και δηλώσεις σε ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης για ένα «όχι» που δεν επρόκειτο τελικά να πει.

Κράτησε όμως για μέρες, σταθερά τεντωμένα τα νεύρα στο Μαξίμου, με την επιμονή του να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο αν δεν αποσυρθεί η αναφορά για πώληση του 17% της ΔΕΗ. Κάμφθηκε λίγη μόνο ώρα πριν την έκκληση από το βήμα της Βουλής, του πρωθυπουργού για έγκριση του νομοσχεδίου, ώστε να «μην οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία».

Η συμφωνία για το πολυπόθητο «ναι» σφραγίστηκε στο γραφείο του Απόστολου Κακλαμάνη, παρουσία του Ευ.Βενιζέλου, του Φ.Πετσάλνικου και του Ντ. Βρεττού.

Μετά από στενό «μαρκάρισμα» μισής ώρας, και διευκρινίσεις για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, ο Αλ Αθανασιάδης ψήφισε «ναι» αιτιολογώντας την ψήφο του, παρόλο που ο κανονισμός δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: