26.7.11

Κούρσα διαμαρτυρίας Πάτρα-Αθήνα για τα ταξί της Πελοποννήσου...


Ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα και την Αχαΐα ετοιμάζονται σήμερα να ανέβουν στην Αθήνα και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα,οι οποίοι σήμερα δίνουν ραντεβού έξω από τη Βουλή.

Ιδιοκτήτες ταξί από... την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή στις 11 το πρωί θα συναντηθούν εξω από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Για Αθήνα αναμένεται να ξεκινήσουν στη 1 το μεσημέρι. Στις 4 θα συναντηθούν με άλλους συναδέλφους τους στην Αθήνα, στην οδό Μάρνη και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στη Βουλή.

Σήμερα το απόγευμα αυτοκινητιστές από όλη τη χώρα έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην Αθήνα με στόχο να συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στη Βουλή, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την ώρα που ο υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώνει τον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, τη διάθεση της κυβέρνησης να εξετάσει το θέμα των ΤΑΞΙ εκ νέου, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας κ. Ηλίας Μόσιαλος. Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν αυτοκινητιστές από την Κρήτη, με τους Συλλόγους Ταξί της Κρήτης να ζητούν παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού προκειμένου να δοθεί λύση.

Χθες οι ιδιοκτήτες ταξί στην Πάτρα άνοιξαν για μια ακόμα φορά τα διόδια της ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου στο Ρίο και τα δίοδια της Γέφυρας Χαρίλαος Τρικοπούπης. Αντίστοιχες κινήσεις έγιναν και σε άλλες περιοχές.

Το πρωί της Δευτέρας, αυτοκινητιστές κατέλαβαν τα διόδια σε Αφίδνες και Ελευσίνα και σήκωσαν τις μπάρες, επιτρέποντας στους διερχόμενους οδηγούς να περνούν χωρίς να καταβάλλουν αντίτιμο.Οι τελευταίες καταλήψεις είχαν ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιτζή, ο οποίος έδωσε εντολή στους επιθεωρητές του υπουργείου Μεταφορών να προχωρήσουν σε έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της οικονομικής ζημίας που προκάλεσαν στο Δημόσιο τα μπλόκα των ιδιοκτητών ταξί σε διόδια και σε εκδοτήρια εισιτηρίων αρχαιολογικών χώρων.

Παράλληλα, με επιστολή προς τα υπουργεία Υποδομών και Τουρισμού, ο κ. Ρακιτζής ζητά να κατατεθούν αγωγές κατά των αυτοκινητιστών για τη ζημία που έχει υποστεί το Δημόσιο.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: