7.7.11

«Κρετίνο» χαρακτήρισε συνάδελφό του ο ιταλός υπουργός Οικονομικών...


Πρωταγωνιστής ενός απρόβλεπτου γεγονότος έγινε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Τζούλιο Τρεμόντι, προκαλώντας ένταση στους κόλπους της ιταλικής κυβέρνησης, αφού χαρακτήρισε «κρετίνο», τον συνάδελφό του από το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης.


Όταν πήρε το λόγο ο...

υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Ρενάτο Μπρουνέτα για να αναφερθεί στις περικοπές στον τομέα του-καθώς η συζήτηση γινόταν γύρω από τα νέα οικονομικά μέτρα- ο «υπερυπουργός» Οικονομικών απευθύνθηκε στους συναδέλφους του και θεωρώντας -ατυχώς- ότι το μικρόφωνό του είναι κλειστό, δήλωσε: «Αυτός ο Μπρουνέτα είναι κρετίνος, είναι μία τυπική πολιτική παρέμβαση αυτοκτονίας»...

Ιταλοί σχολιαστές σημειώνουν πως ήταν γνωστό εδώ και καιρό πως οι σχέσεις των δυο υπουργών ήταν κάθε άλλο παρά ειδυλλιακές, αλλά δεν είχε προκύψει ποτέ μια τόσο έντονη σύγκρουση.

Στην συνέχεια, μάλιστα, προσέθεσε ότι «οι περικοπές στη δημόσια διοίκηση είναι ελάχιστες και ο Μπρουνέτα μπορούσε να αποφύγει να παρέμβει. Αλλά πήρε το λόγο, γιατί θέλει να μιλάει...»

Ο Τρεμόντι επιχείρησε μετά το τέλος της συνέντευξης να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αγκαλιάζοντας το συνάδελφό του, αλλά το επεισόδιο είχε ήδη μαγνητοσκοπηθεί και η «ζημιά» είχε γίνει.

Η ένταση φέρνει και πάλι σε δύσκολη θέση τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος θα κληθεί να παίξει ρόλο «πυροσβέστη».

Και όλα αυτά συμβαίνουν ακριβώς την ώρα που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να πείσει τους Ιταλούς ότι τα οικονομικά μέτρα 47 δισεκατομμυρίων ευρώ, που υιοθέτησε για την επόμενη τριετία, δεν πρόκειται να πλήξουν την αγοραστική τους δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: