16.7.11

Λεφτά υπάρχουν αλλά είναι … αρχαία ...


Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς δύο Έλληνες ηλικίας 49 και 50 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων, όπλων και ραδιοσταθμών.Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και τηλεφωνικές συνομιλίες με τους παραπάνω συλληφθέντες και έτερο δράστη, καθορίστηκε... σημείο συνάντησης όπου οι συλληφθέντες επιχείρησαν να πουλήσουν νομίσματα μεγάλης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι είχαν παρουσιαστεί ως «υποψήφιοι» αγοραστές, αντί του χρηματικού ποσού των 300.000 ευρώ .

Οι δύο από τους δράστες συνελήφθησαν επί τόπου, ενώ ο τρίτος δεν προσήλθε στο σημείο συνάντησης.

Στην κατοχή του 50χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μετά από σωματική έρευνα, 7 ασημένια οθωμανικά νομίσματα και 17 χρυσά οθωμανικά νομίσματα.

Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 50χρονου και στο οποίο επέβαινε ο 49χρονος συλληφθείς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 245 ασημένια νομίσματα, διαφόρων διαστάσεων και κοπών, ευρωπαϊκά και οθωμανικά και 476 χρυσά νομίσματα, διαφόρων διαστάσεων και κοπών, ευρωπαϊκά και οθωμανικά.

Στη συνέχεια σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 50χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 3 νομίσματα, 2 ζεύγη μεταλλικών ραβδοσκόπων, μαζί με 2 συσκευές ενίσχυσης σήματος, ανιχνευτής μετάλλων, φορητός ασύρματος, φωτιστικός προβολέας, προοριζόμενος για χρήση σκοπευτικής διόπτρας όπλου, δίκαννο, 2) σουγιάδες και 101 φυσίγγια, πολεμικού διαμετρήματος.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 49χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σιδερένια αιχμή, 41 νομίσματα, διαφόρων διαστάσεων, φορητός ασύρματος.

Τα ανωτέρω κατασχεθέντα νομίσματα εξετάσθηκαν από την 8η Εφορία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στο νόμο ¨Περί αρχαιοτήτων και προστασίας της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς¨.

Επιπλέον κατασχέθηκαν, το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο του 50χρονου και 2 κινητά τηλέφωνα

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου δράστη συνεχίζονται.
http://www.trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: