17.7.11

Καύσωνας διαρκείας στην Ελλάδα...


Μέχρι τους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία την Κυριακή και τη Δευτέρα σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ ο καύσωνας αναμένεται αυξάνοντας τη δυσφορία των πολιτών.

Σύμφωνα μάλιστα με την... Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη.

Οι υπεριώδεις ακτίνες θα βρίσκονται στο υψηλότερη επίπεδο και το εθνικό αστεροσκοπείο προειδοποιεί τους λουόμενους για την Κυριακή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς τιμή του Δείκτη UV κατά τις μεσημεριανές ώρες θα φτάσει στο υψηλότερη σημείο της κλίμακας.

Οι ειδικοί προτείνουν ψυχραιμία και την τήρηση κάποιων βασικών κανόνων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του πρώτου καύσωνα του καλοκαιριού.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Μόνο της μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και πιθανόν στα ορεινά τις υπόλοιπης βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ και στα πελάγη βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρα μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στους 40 βαθμούς Κελσίου.


Τη Δευτέρα θα σημειωθεί ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ και στα πελάγη βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: