11.7.11

Περιμένοντας τον Καμίνη...


http://pitsirikos.net
Τέλεια την περάσαμε χτες το βράδυ στο Σύνταγμα. Δημήτρης Πουλικάκος, Φοίβος Δεληβοριάς, Σπύρος Γραμμένος και πλειάδα αστεριών από το ελληνικό πεντάγραμμο τραγούδησαν τις επιτυχίες τους και το κέφι χτύπησε κόκκινο μέχρι το πρωί. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, γιατί είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως θα εμφανιστεί και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Η επιθυμία και η περιέργεια του κόσμου να δει τον κ. Καμίνη ήταν εντυπωσιακή. Σχεδόν κανείς δεν έχει δει τον κ. Καμίνη από την ημέρα που εξελέγη δήμαρχος – μάλιστα, πολλοί πιστεύουν πως δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο αλλά καρτούν της ελληνικής τηλεόρασης.

Ο κ. Καμίνης φέρεται αποφασισμένος να αδειάσει την πλατεία Συντάγματος. Υπάρχει η φήμη πως ο κ. Καμίνης δέχεται προσωπικές απειλές από τη μαφία του δήμου αλλά και όλες τις μαφίες της Αθήνας -ναρκωτικά, trafficking, προστασίες νυχτερινών κέντρων κλπ-, οπότε σκέφτηκε να ασχοληθεί με τους διαδηλωτές του Συντάγματος που είναι ειρηνικοί, δεν οπλοφορούν και δεν υπάρχει κίνδυνος να τον γεμίσουν κουμπότρυπες.

Φυσικά, εγώ δεν τα πιστεύω αυτά τα πράγματα, αφού ο κ. Καμίνης φαίνεται πολύ γενναίος και βαρβάτος πολιτικός άντρας, οπότε θεωρώ σίγουρο πως θα συγκρουστεί με τον υπόκοσμο της Αθήνας και θα τον συντρίψει.

Θα πρέπει άλλωστε ο κ. Καμίνης να τιμήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών της Αθήνας που τον έστειλαν στο δημαρχείο με ένα τεράστιο ποσοστό – δεν υπάρχουν πολλοί δήμαρχοι στον κόσμο που να έχουν εκλεγεί με το 15% του εκλογικού σώματος.

Βέβαια, εγώ κάποια στιγμή βαρέθηκα να περιμένω τον κ. Καμίνη, οπότε την πούλεψα γιατί είμαι και μεγάλος άνθρωπος. Όσοι νομίζουν πως είμαι πιτσιρίκος επειδή αυτό είναι το καλλιτεχνικό μου, μάλλον θα πιστεύουν πως και η Madonna είναι η Παναγία.

Πριν φύγω από το Σύνταγμα -για να επιστρέψω με το ελικόπτερό μου στη Νίσυρο-, είχα την ευκαιρία να ακούσω τον Δημήτρη Πουλικάκο να αφιερώνει στον κ. Καμίνη το «Υπάρχω». Βέβαια, στον κ. Καμίνη ταιριάζει καλύτερα το «Δεν υπάρχεις».

Επίσης, είχα τη χαρά να συναντήσω τον αξεπέραστο Σπύρο Γραμμένο, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από τη Μύκονο όπου γνώρισε την αποθέωση από το διεθνές τζετ σετ και τιμήθηκε από τους αστυνομικούς υπαλλήλους του νησιού με το βραβείο «Έφγες» και τον Χρυσό Πελεκάνο, για την ανάδειξη -μέσα από τα τραγούδια του- του σημαντικού ρόλου των μπάτσων στην πρόοδο και την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: