12.7.11

Μακελειό με δουλεμπορικό ΙΧ...


Αυτοκίνητο, στο οποίο ταξίδευαν στοιβαγμένοι 13 λαθρομετανάστες, ξέφυγε από την πορεία του λόγω υπερβολικής ταχύτητας, ανετράπη και κόπηκε στη μέση. Δύο κοριτσάκια μεταξύ των νεκρών
Σε ασύλληπτη τραγωδία με 9 νεκρούς και 4 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο χαροπαλεύουν, κατέληξε η "τρελή" κούρσα δουλεμπορικού ΙΧ γεμάτου με λαθρομετανάστες, χθες τα ξημερώματα στην ...

Εγνατία Οδό, έξω από την Κομοτηνή. Το αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο ήταν στοιβαγμένοι σαν εμπορεύματα 13 άνθρωποι (μεταξύ των οποίων και τρία νήπια), απογειώθηκε κυριολεκτικά μετά τη σύγκρουσή του στα προστατευτικά κάγκελα και σε μία πινακίδα σήμανσης και κατέληξε σπασμένο στα δύο, σε παρακείμενη τάφρο.

Από ό,τι απέμεινε από το διαλυμένο Audi Α6 τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν νεκρούς 9 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων δύο κοριτσάκια 2 και 6 ετών, ενώ το τρίτο παιδί -ένα αγοράκι 5 ετών- μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κομοτηνής χωρίς σφυγμό και θεωρούνταν επίσης νεκρό, αλλά οι γιατροί το επανέφεραν στη ζωή με απινίδωση, όπως είπε στο "Εθνος" ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηρακλής Χατζηνέστωρος.

Το παιδί μεταφέρθηκε για παρακολούθηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπως και ένας ενήλικας πολυτραυματίας που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ κίνδυνο για τη ζωή της διατρέχει και μια γυναίκα, η οποία υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο οδηγός του ΙΧ, ηλικίας περίπου 35 ετών, τα στοιχεία του οποίου δεν είχαν ταυτοποιηθεί μέχρι αργά το απόγευμα, καθώς και δύο μετανάστες, ηλικίας 20 και 35 ετών. Επίσης, εκτός από τις δύο ανήλικες ανασύρθηκαν νεκρές άλλες τέσσερις γυναίκες, ηλικίας από 20 έως 40 ετών. Η ταυτότητα των θυμάτων δεν έχει εξακριβωθεί, ενώ ο μοναδικός ελαφρά τραυματίας δήλωσε πως είναι ιρακινής υπηκοότητας.

Το χρονικό
Το τρομερό τροχαίο σημειώθηκε στις 6.35 χθες το πρωί στον ανατολικό κόμβο της Κομοτηνής στην Εγνατία Οδό και, όπως διευκρινίστηκε από τις αστυνομικές αρχές, δεν γινόταν καταδίωξη του μοιραίου αυτοκινήτου.

Το τελευταίο έφερε κλεμμένες πινακίδες Σερβίας και το εσωτερικό του είχε διασκευαστεί κατάλληλα για τη μεταφορά πολλών λαθρομεταναστών, καθώς είχαν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα και είχε ενοποιηθεί η καμπίνα με τον χώρο αποσκευών. Τα αίτια του δυστυχήματος αποδίδονται στην υπερβολική ταχύτητα και σε λανθασμένο χειρισμό του οδηγού, ο οποίος πιθανολογείται πως είχε παραλάβει τους 12 λαθρομετανάστες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και σκόπευε να τους μεταφέρει έναντι αμοιβής στη Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα. Την προανάκριση για το πολύνεκρο τροχαίο διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: