6.7.11

Γ. Ρέτσος: Η Αθήνα θεωρείται ανασφαλής προορισμός...


Μετά τα πρόσφατα γεγονότα ήταν αναπόφευκτο να υπάρξουν ακυρώσεις αφίξεων τουριστών στην Αθήνα, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή ο Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Ωστόσο, τόνισε ότι το σημαντικό πρόβλημα είναι η ...ακύρωση συνεδρίων ακόμα και για το 2012-2013, καθώς οι ξένοι οργανωτές μεγάλων γεγονότων πλέον θεωρούν την Αθήνα ανασφαλή προορισμό, άποψη, που όπως εκτίμησε, θα επεκταθεί και για την υπόλοιπη χώρα.

Είπε πάντως ότι οι υπόλοιποι τουριστικοί προορισμοί πηγαίνουν καλά.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, μόνο σε 20 ξενοδοχεία του κέντρου το διήμερο των επεισοδίων ακυρώθηκαν 8.000 διανυκτερεύσεις, ενώ εκατοντάδες ήταν οι τουρίστες που ζήτησαν να μετακινηθούν σε άλλα ξενοδοχεία εκτός Αθηνών.

Ο κ. Ρέτσος τόνισε ότι τη δεκαετία του ΄90 η Ελλάδα είχε πρόβλημα υποδομών, αλλά θεωρούνταν ο πιο ασφαλής προορισμός της Ευρώπης, ενώ τώρα ισχύει το αντίθετο, καθώς η Αθήνα θεωρείται ανασφαλής, όχι μόνο λόγω των πρόσφατων γεγονότων, αλλά λόγω της γενικότερης κατάστασης.

«Πυροβολούμε τα πόδια μας. Κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να αυτοκτονήσουμε», είπε ο κ. Ρέτσος. Πάντως υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι πορείες και οι απεργίες, αλλά το γεγονός ότι ορισμένες φορές κάποια πορεία καταλήγει σε πόλεμο.

«Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε τουρισμό» είπε ο κ. Ρέτσος.

Τέλος, σχολιάζοντας την κίνηση εκκένωσης του ξενοδοχείου King George, κατά τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας, είπε ότι άγνωστοι είχαν μπει μέσα στο ξενοδοχείο και είχαν πετάξει βόμβες μολότοφ και χαρακτήρισε την κίνηση αυτή υπεύθυνη, διότι προστάτεψε τις ζωές των εργαζόμενων και των πελατών του ξενοδοχείου.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: